Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος ΝΕ ΧΙΟΥ ΚΚΕ: Αυταρχισμός – τρομοκρατία και διώξεις αγωνιζόμενων μαθητών

ΝΕ ΧΙΟΥ ΚΚΕ: Αυταρχισμός – τρομοκρατία και διώξεις αγωνιζόμενων μαθητών

8

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗ ΝΕ ΧΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ

Αυταρχισμός – τρομοκρατία και διώξεις αγωνιζόμενων μαθητών.

 

Τα τεράστια προβλήματα της δημόσιας εκπαίδευσης τα οποία αντιμετωπίζουν οι μαθητές τους «υποκινούν» σε κινητοποιήσεις και αγωνιστικές διεκδικήσεις για το δικαίωμά τους στη μόρφωση, σε ένα δωρεάν ενιαίο και δημόσιο σχολείο, για αύξηση των δαπανών για την παιδεία. Όταν τα σχολεία είναι χωρίς βιβλία, χωρίς καθηγητές τότε είναι η κυβέρνηση που κλείνει τα σχολεία, ΑΥΤΗ «ΥΠΟΚΙΝΕΙ» ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ.

Τις τελευταίες μέρες εκδηλώνεται ένας αυταρχικός παροξυσμός από τη μεριά της κυβέρνησης, αξιοποιώντας κατά κύριο λόγο εισαγγελείς, προϊστάμενους εκπαίδευσης και ορισμένους διευθυντές σχολείων,  ελάχιστους γραφικούς γονείς , σε βάρος του μαθητικού κινήματος, των αγωνιζόμενων μαθητών με στόχο την κατατρομοκράτησή τους και την αποτροπή μαθητικών αγώνων.

Διευθυντές καλούν την αστυνομία στα σχολεία, εισαγγελείς οργανώνουν συσκέψεις για την αντιμετώπιση του «εσωτερικού «εχθρού», περιφερειακοί διευθυντές κόβουν τις αλυσίδες ενώ οι απειλές και η τρομοκρατία αποτελούν μόνιμο φαινόμενο. Πληθαίνουν τα κρούσματα βίας απέναντι σε μαθητές από δήθεν «αγανακτισμένους» γονείς, από διευθυντές που εν πολλοίς βρίσκουν πολιτικό άλλοθι στην ίδια την Υπουργό Παιδείας, από ανθρώπους που στην πράξη αποδεικνύουν τις ανεπάρκειές τους στο λειτούργημά τους και την επάρκειά τους στη γονυκλισία. Τέτοιους μαθητές επιδιώκουν να φτιάξουν, κατ’ εικόνα και ομοίωση δική τους.

 Ριψάσπιδες, γονυπετείς στην εκάστοτε εξουσία, άβουλους και μοιραίους, τυχάρπαστους για να πετυχαίνουν του κισσού το πλάνο ψήλωμα.

Παρεμφερή  φαινόμενα δεν έλειψαν στο Βροντάδο και στη Χίο . 

Η εγκύκλιος του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι. Τέντε επιφυλάσσει στους εκπαιδευτικούς το ρόλο του χαφιέ. Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός με εγκύκλιό του ζήτησε τη συμβολή των εκπαιδευτικών σε όποιες έρευνες γίνουν στα σχολεία με αφορμή τις καταλήψεις. Στην εγκύκλιό του ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητάει από τους διευθυντές των σχολείων να καταδίδουν τους μαθητές που αγωνίζονται και συμμετέχουν στις καταλήψεις.

Η προώθηση την ίδια στιγμή αυταρχικών εσωτερικών κανονισμών στα σχολεία και η ύπαρξη της κατάπτυστης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου αποδεικνύει ότι τα συγκεκριμένα φαινόμενα δεν είναι μεμονωμένα, αλλά υλοποιούνται με συγκεκριμένη κατεύθυνση και οδηγίες, στο έδαφος των μεθοδεύσεων της κυβέρνησης.

Καταγγέλλουμε στο λαό της Χίου αυτές τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και όσων επιμελών στελεχών εκπαίδευσης σπεύδουν να τις εφαρμόσουν, μαζί με τους ελάχιστους «αγανακτισμένους» γονείς σε διατεταγμένη υπηρεσία, καλούμε την πλειοψηφία των καθηγητών και γονέων, να σταθούν δίπλα στα αγωνιζόμενα παιδιά τους και να τους διδάξουν το ήθος και το χρέος να χαράξουν το μέλλον τους , που βάναυσα τους στερούν η κυβέρνηση με τα άλλα αστικά κόμματα, η ΕΕ, η τρόικα και η σαπίλα του καπιταλιστικού συστήματος.

 

Η ΝΕ ΧΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ