Αρχική Νέα Τοπικά Νέος Μητροπολίτης Χίου εξελέγη ο Αρχιμ. Μάρκος Βασιλάκης

Νέος Μητροπολίτης Χίου εξελέγη ο Αρχιμ. Μάρκος Βασιλάκης

83

Το χαρμόσυνο χτύπημα των καμπάνων μετέφερε την είδηση της εκλογής του νέου Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών & Οινουσσών που δεν είναι άλλος από τον Αρχιμ. Μάρκο Βασιλάκη!
Η ψηφοφορία για την εκλογή του νέου Μητροπολίτη Χίου, από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας ολοκληρώθηκε περί τις 10.30 το πρωί.

Στη συνέχεια το ρεπορτάζ από το site romfea.gr

Η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας εξέλεξε σήμερα Παρασκεύη, 7 Οκτωβρίου 2011 νέο Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών τον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου, Αρχιμ. Μάρκο Βασιλάκη.

Ο νέος Μητροπολίτης εξέλεγη παμψηφεί από την Ιεραρχία της Εκκλησίας Ελλάδος, με ψήφους 75.

Να αναφερθεί ότι στο τριπρόσωπο ο Αρχιγραμματέας Αρχιμ. Μάρκος Βασιλάκης, έλαβε 78 ψήφους από 79 παρόντων Αρχιερέων, ο Αρχιμ. Αντώνιος Αβραμιώτης 6 και ο Αρχιμ. Χρυσόστομος Τσιρίγκας 5.

Λίγα λόγια για τον νέο Μητροπολίτη Χίου

Ο Νέος Μητροπολίτης Χίου, Αρχιμ. Μάρκος Βασιλάκης γεννήθηκε στη Χίο στις 26-04-1965.

Τέλειωσε το Γ’ δημοτικό σχολείο Βροντάδου και το Ανδρεάδειο Γυμνάσιο και Λύκειο.

Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών και αποφοιτά από το Τμήμα της Κλασσικής Φιλολογίας.

Τελειώνοντας παρακολουθεί για 3 χρόνια μεταπτυχιακό βυζαντινό διεπιστημονικό σεμινάριο και παίρνει έγκριση για διδακτορικό στην βυζαντινή φιλολογία.

Να σημειωθεί ότι την ίδια περίοδο, εργάζεται για 5 χρόνια ως φιλόλογος στον Πειραιά.

Εν συνεχεία τελειώνει το Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Αθηνών, και το 1994 γίνεται κληρικός από τον μακαριστό Μητροπολίτη Χίου κυρό Διονύσιο.

Ο κ. Μάρκος είναι μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Φιλολόγων, της Πανελλήνιας Ενώσεως Θεολόγων, του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» και της ΠΕΚΕΒ.

Έχει παρακολουθήσει μαθήματα παλαιογραφίας στο Μ.Ι.Ε.Τ., έχει λάβει μέρος σε συνέδρια ως σύνεδρος και εισηγητής και σε εκκλησιαστικές αποστολές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Επίσης κάνει εκπομπές στο ραδιόφωνο της εκκλησίας της Ελλάδος και της Χίου.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: romfea.gr