Αρχική Απόψεις Aρθρα ΠΑΜΕ: ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ – ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19/10

ΠΑΜΕ: ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ – ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19/10

13

 

ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 19/10

ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΑΠΛΩΤΑΡΙΑΣ ΣΤΙΣ 10:30


Τέρμα οι θυσίες για τη σωτηρία της ΕΕ και τα κέρδη των καπιταλιστών. Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία. Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος. Να διαγραφεί όλο!

ñ     Δε θα δεχτούμε καμιά εφεδρεία, καμιά απόλυση. Οργανωμένη, συλλογική αλληλεγγύη σε κάθε απολυμένο, σε κάθε άνεργο συνάδελφο. Όλοι για έναν και ένας για όλους!

ñ     Δε δεχόμαστε καμιά στάση πληρωμών από την εργοδοσία και το κράτος, καμιά περικοπή κοινωνικών δαπανών, καμιά συγχώνευση – κατάργηση, καμιά ιδιωτικοποίηση.

ñ     Άρνηση πληρωμών σε όλα τα χαράτσια – συλλογικά και οργανωμένα – γιατί πολύ απλά δεν έχουμε, δεν μπορούμε να πληρώσουμε!

Συνάδελφε εργαζόμενε στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, συνταξιούχε, αυτοαπασχολούμενε, άνεργε!

Μη συμφιλιώνεσαι, μην αποδέχεσαι αυτή την κατάσταση. Καμιά αυταπάτη! Τα μέτρα είναι αναγκαία για τη σωτηρία και την κερδοφορία της πλουτοκρατίας και όχι για το λαό. Ο λαός ήδη έχει πτωχεύσει. Τίποτα από όλες αυτές τις περικοπές δεν πάει για μισθούς και συντάξεις. Στην πραγματικότητα λεηλατούν το λαϊκό εισόδημα για να φουσκώνουν τα κέρδη των δανειστών και των επιχειρηματικών ομίλων.

Το ΠΑΜΕ σε καλεί, τώρα να οργανώσουμε τον αγώνα για την επιτυχία της απεργίας στις 19 Οκτώβρη. Να υπερασπίσουμε το εισόδημά μας, τους μισθούς και τις συντάξεις από τη λεηλασία της πλουτοκρατίας. Οργανωμένα με τα ταξικά συνδικάτα, τα σωματεία τις επιτροπές – τους Συλλόγους. Στη γειτονιά, τους χώρους δουλειάς, παντού!

Έχουμε τη δύναμη. Μέσα από τον οργανωμένο αγώνα μπορούμε να τους σταματήσουμε!

Σκέψου! Το “κόστος του αγώνα” και των απεργιών αποδεικνύεται τελικά ότι είναι πολύ λιγότερο από το κόστος των κυβερνητικών μέτρων!

Μην περιμένεις τίποτα από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ. Παραμέρισέ τους! Δεν έχουν ούτε τη θέληση, ούτε το κύρος να αντισταθούν, να αντιπαλέψουν τη βαρβαρότητα του καπιταλισμού, να υπερασπιστούν τα συμφέροντα των εργαζομένων και το μέλλον τους. Υιοθετούν τις θέσεις της κυβέρνησης και του συστήματος για τη διαχείριση της καπιταλιστικής κρίσης. Υπογράφουν Συμβάσεις Εργασίας με μειωμένες αποδοχές (π.χ. ΟΤΟΕ – 11%) στο όνομα του να μη γίνουν απολύσεις! Σπέρνουν αυταπάτες για μια “καλύτερη” Ευρωπαϊκή Ένωση, για “λύσεις” στο πλαίσιο του εξανθρωπισμού των μονοπωλίων, τόσο καιρό σε καλούσαν με το ΣΕΒ στα τραπέζια των κοινωνικών διαλόγων.

ΚΟΙΤΑΞΕ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ. ΧΡΟΝΙΑ  ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΔ. ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΚΩΛΥΣΙΕΡΓΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ, ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΟΥΝ, ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΙΣ ΓΛΑΣΤΡΕΣ ΤΗΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΟΚΛΑΣΑΤΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗ ΝΔ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ ΤΩΝ ΑΓΩΝΑ, ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΧΑΝΟΥΜΕ ΟΛΑ, ΣΚΕΦΤΗΚΑΝ ΝΑ ΘΟΛΩΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΡΑ ΝΑ ΤΟ «ΠΑΙΞΟΥΝ» ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ.

Πάρε διαζύγιο από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και το ΛΑ.Ο.Σ. που, με γκεμπελίστικη προπαγάνδα, ισχυρίζονται ότι για όλα φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι και σπέρνουν την έχθρα ανάμεσα στους εργαζόμενους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.

Συμπορεύσου με το ΠΑΜΕ ακόμα και αν δε συμφωνείς σε όλα μαζί του!

Έχεις ανάγκη από ένα στήριγμα, από ένα κίνημα – αντίπαλο δέος που θα οργανώνει την πάλη στους τόπους δουλειάς, στους κλάδους, στις συνοικίες, που θα σε υπερασπίζεται πραγματικά. Μην περιμένεις από αυτούς που στηρίζουν χρόνια το σύστημα να σου δώσουν λύση!

Ένα κίνημα που θα βάζει εμπόδια, θα καθυστερεί τα κυβερνητικά μέτρα, θα οργανώνει την πάλη για άμεσα μέτρα ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων, των ανέργων, θα μπαίνει μπροστά στην πάλη για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Ταυτόχρονα θα δίνει προοπτική στην πάλη της καθημερινότητας για μια φιλολαϊκή ανάπτυξη με κεντρικό σχεδιασμό, με κοινωνική ιδιοκτησία στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, μια ανάπτυξη που θα έχει ως κύριο και αποκλειστικό σκοπό τις ανάγκες του λαού και όχι των μονοπωλίων.

Στα πλαίσια αυτά ο ΠΑΜΕ μπροστά στην καλύτερη προετοιμασία για μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 19/10 πραγματοποιεί:

ñ     Την Παρασκευή 14/11 σε πικετοφορία στην είσοδο της Απλωταριάς στις 6:30μμ, ενάντια στα βάρβαρα μέτρα.

ñ     Το Σάββατο 15/11 οι δυνάμεις ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ και του Συλλόγου Γυναικών θα προχωρήσουν σε εξορμήσεις σε Σούπερ Μάρκετ, καταστήματα και καφετέριες για να συζητήσουν την προοπτική και οργάνωση του αγώνα.

ñ     Δευτέρα 17-11 και ωρα 7 μμ στο σύλλογο δασκάλων εκδήλωση του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών με θέμα «Το νέο σχολείο, το σχολείο της αγοράς» .

ñ     Τρίτη 18/10 στις 7:00μμ σε νέα πικετοφορία για την προπαγάνδα της απεργίας στις 19/10 στην είσοδο της Απλωταριάς στις 10:30.