Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Συνέλευση ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χίου, στην πορεία προς την 1η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη

Συνέλευση ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χίου, στην πορεία προς την 1η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη

8

   Στις 17 Οκτωβρίου και ώρα 19.00 στο καφέ του Κήπου, θα πραγματοποιηθεί η τοπική συνέλευση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Χίο, στην πορεία προς την υλοποίηση της απόφασης για ΑΝΤΑΡΣΥΑ μελών και την 1η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη που θα γίνει στις 29-30 Οκτώβρη.

 Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ παλεύει για να οικοδομηθεί ένα πλατύ και νικηφόρο κίνημα. Οι δυνάμεις της δεν έλειψαν από κανέναν μικρό ή μεγάλο αγώνα των εργαζόμενων και της νεολαίας. Από τις απεργίες και τις φοιτητικές καταλήψεις έως τις «πλατείες» και τις μεγάλες απεργιακές μάχες του λαού. Πάλεψε για την κλιμάκωση, και τον συντονισμό των αγώνων «από τα κάτω». Για την ανατρεπτική κοινή δράση της αριστεράς και όλων των αγωνιζόμενων δυνάμεων. Για αντικαπιταλιστικούς πολιτικούς στόχους ανατροπής της επίθεσης. Για μια νέα σοσιαλιστική και κομμουνιστική προοπτική, πέρα από τον ορίζοντα της επίσημης/κοινοβουλευτικής αριστεράς, του καπιταλισμού με «ανθρώπινο πρόσωπο» και του «υπαρκτού σοσιαλισμού» που κατέρρευσε. Παλεύει για να ξαναγίνει η Αριστερά ο πόλος της αντίστασης, της ελπίδας και της ανατροπής.

 Μέσα από αυτό τον δρόμο η ΑΝΤΑΡΣΥΑ προχωράει στην πρώτη Συνδιάσκεψή της. Με εμπιστοσύνη στις αστείρευτες δυνάμεις του λαού, του εργατικού και λαϊκού κινήματος, στο δρόμο για να αποτρέψουμε την καταστροφή, να ανατρέψουμε το σφαγείο κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση. Τολμάμε να κάνουμε το αποφασιστικό βήμα να οικοδομήσουμε ένα δημοκρατικό πολιτικό μέτωπο, που να στηρίζεται στην πρωτοβουλία των ίδιων των αγωνιστών σε ρήξη με τη λογική των «μετώπων κορυφής». Θέλουμε να συζητήσουμε τους δρόμους της αντίστασης και της ανατροπής. Παίρνουμε πρωτοβουλίες για να αλλάξουν τα πράγματα στην Αριστερά, σε κατεύθυνση αντικαπιταλιστική κι ανατρεπτική. Θέλουμε να βρεθούμε μαζί με όσους θέλουν μια αριστερά μαχητική και ριζοσπαστική, σε ρήξη με κεφάλαιο, ΕΕ και ΔΝΤ, ικανή να παίξει πρωτοπόρο ρόλο στον αγώνα του λαού απέναντι στην καταστροφή που του ετοιμάζουν.

 Ξέρουμε ότι αυτές τις αγωνίες κα τις αναζητήσεις τις μοιράζονται πάρα πολλές αγωνίστριες και αγωνιστές. Βαδίζουμε μαζί στους δρόμους του αγώνα. Συζητάμε, με σταθμό την πρώτη συνδιάσκεψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, για το πώς μπορούμε να οικοδομήσουμε την Αριστερά που θα είναι πραγματικά το αντίπαλο δέος του βάρβαρου αυτού συστήματος.

 Στην πρώτη αυτή συνέλευση θα πραγματοποιηθεί συζήτηση επί του κειμένου των πολιτικών θέσεων του συντονιστικού της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, θα εκλεγούν τα τοπικά όργανα και θα καταρτιστεί το μητρώο μελών (όπως προβλέπεται κι από την οργανωτική πρόταση του Πανελλαδικού Συντονιστικού). Μεταξύ των εγγεγραμμένων μελών θα ακολουθήσει σε επόμενη συνέλευση, διαδικασία ανάδειξης των αντιπροσώπων για την 1η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ποιος θεωρείται μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τη συμμετοχή στις διαδικασίες, την οργανωτική πρόταση γενικότερα, καθώς και τις βασικές πολιτικές θέσεις του μετώπου, μπορείτε να βρείτε αναλυτικά, στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://wp.me/pDArA-ol

 

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. – Χίου