Αρχική Νέα Τοπικά Συναντήσεις ΕΚ με ΙΚΑ και Επιθεώρηση εργασίας

Συναντήσεις ΕΚ με ΙΚΑ και Επιθεώρηση εργασίας

11

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Ε.Κ.Χίου στο πλαίσιο των δράσεών του, πραγματοποίησε συναντήσεις με τους προϊσταμένους των Υγειονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών του ΙΚΑ, με τους εκπροσώπους του συλλόγου εργαζόμενων ΙΚΑ, καθώς και με εκπροσώπους της Κοινωνικής και Τεχνικής Επιθεώρησης Εργασίας.
Στις συναντήσεις αυτές υπήρξε εκτενής ενημέρωση για τα προβλήματα που παρουσιάζονται στις υπηρεσίες ενώ τα μέλη της διοίκησης του Ε.Κ.Χίου ζήτησαν την συνεχή προσπάθεια για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, παρά τα χρόνια προβλήματα που υπάρχουν στις ανωτέρω υπηρεσίες.
Η διοίκηση του Ε.Κ.Χίου, αφού ιεράρχησε τα θέματα ξεκίνησε άμεσα την προσπάθεια στήριξης των αιτημάτων των υπηρεσιών. Στο κυρίαρχο πρόβλημα της έλλειψης γιατρών, μετά και την παρέμβαση του ΕΚΧίου στον προσωπάρχη του υγειονομικού προσωπικού του ΙΚΑ, επιταχύνθηκαν οι διαδικασίες και ήρθαν ήδη τρεις γιατροί( παθολόγος, μικροβιολόγος και παιδίατρος.). Παράλληλα συνεχίζονται οι προσπάθειες προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα με το γυναικολόγο και οι δυσλειτουργίες του μικροβιολογικού εργαστηρίου.
Αναφορικά με τα κτηριακά προβλήματα του ΙΚΑ, επικοινωνήσαμε με τον προϊστάμενο Τεχνικών Υπηρεσιών και μας διαβεβαίωσε ότι θα μεταβεί προσωπικά στη Χίου για να εξετάσει από κοντά το θέμα.
Τέλος στο ενδεχόμενο κίνδυνο κλεισίματος της Κοινωνικής Επιθεώρησης Εργασίας( καθώς επίκειται συνταξιοδότηση δυο εκ των τριών εργαζομένων), ζητήσαμε από τον Ειδικό Γραμματέα του ΣΕΠΕ την άμεση στελέχωση του γραφείου της Χίου.
Το Ε.Κ.Χίου, θα παρακολουθεί την πορεία υλοποίησης των υποσχέσεων, που σε πρώτη φάση απέσπασε από τους αρμοδίους και σε περίπτωση ολιγωρίας θα προβεί σε έγγραφη διαμαρτυρία με σκοπό να τεθεί ως επερώτηση στη Βουλή.
    
                ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ