Αρχική Νέα Τοπικά Δημοτικοί υπάλληλοι- συνεχίζουν με καταλήψεις

Δημοτικοί υπάλληλοι- συνεχίζουν με καταλήψεις

10


Με καταλήψεις  των Δημοτικών κτηρίων απαντούν στα αντιλαϊκά μέτρα της Κυβέρνησης οι εργαζόμενοι στο Δήμο.Από το πρωί υπό κατάληψη είναι το κτήριο της παλιάς Πυροσβεστικής, όπου στεγάζεται το ΚΕΠ, το ληξιαρχείο και άλλες διοικητικές υπηρεσίες του Δήμου.
Οι καταλήψεις αναμένεται να γενικευτούν αφού τέτοια είναι η απόφαση της χθεσινής γενικής συνέλευσης, όπως μας είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Αλέκος Γαϊτάνος, που προβλέπει κινητοποιήσεις μέχρι και τις 19 Οκτωβρίου.

Σχετική είναι και η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ:

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. λαμβάνοντας υπόψη:

1. Τη μαζική, ενωτική και δυναμική συμμετοχή των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στις απεργιακές κινητοποιήσεις που εδώ και δύο εβδομάδες πραγματοποιούνται.

2. Τη μεγαλειώδη συμμετοχή των εργαζομένων στη Στάση Εργασίας, την συγκέντρωση και πορεία που πραγματοποιήθηκε σήμερα 11 Οκτωβρίου 2011.

3. Τις προτάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων της συντριπτικής πλειοψηφίας των Συλλόγων του Νομού Αττικής, όπως αυτές εκφράστηκαν και στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στο Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011.

Αποφάσισε :

α. Συνεχίζονται και ενισχύονται οι καταλήψεις Δημοτικών γκαράζ, Δημαρχείων, καθώς και κάθε άλλης κτιριακής εγκατάστασης κρίνουν τα πρωτοβάθμια Σωματεία. Ενισχύεται η περιφρούρηση στους  Χ.Υ.Τ.Α. όλης της Χώρας.

β. Επεκτείνονται άμεσα οι καταλήψεις και σε νευραλγικές Υπηρεσίες όπως Πολεοδομίες, Ληξιαρχεία, Κ.Ε.Π., διευρύνοντας έτσι το αγωνιστικό μέτωπο με ορίζοντα την ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ Γ.Σ.Ε.Ε.- Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στις 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011.

 γ. Σε συνεννόηση με 23 δευτεροβάθμιες Ομοσπονδίες του Δημοσίου αποφασίστηκε Πανδημοσιοϋπαλληλικό Συλλαλητήριο το ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011. Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πραγματοποιήσουν προσυγκέντρωση στα γραφεία της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. (Καρόλου 24 – Πλατεία Καραϊσκάκη-Αθήνα), στις 10.00 το πρωί.

 δ. Διερευνάται η οργάνωση και πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σε ημερομηνία που θα καθοριστεί από την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. ανάλογα με τις εξελίξεις και σε συνδυασμό με την πανεργατική κινητοποίηση της 19ης Οκτωβρίου 2011.

 ε. Καταδικάζεται απερίφραστα κάθε προσπάθεια εκφοβισμού και απόπειρα ποινικοποίησης των κινητοποιήσεων των εργαζομένων που αγωνίζονται προκειμένου να κρατηθεί «ΖΩΝΤΑΝΗ» η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο !!!

 

Η αγωνιστική ανατροπή της ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής που «πασχίζει να μας σώσει», ΕΞΑΘΛΙΩΝΟΝΤΑΣ ΜΑΣ, είναι μονόδρομος.

 Ή  ΑΥΤΟΙ  Ή  ΕΜΕΙΣ…  ΜΟΝΟ ΑΓΩΝΑΣ !!!

 
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Ο Πρόεδρος                                                  Ο Αναπλ. Γεν. Γραμματέας

                                                                                                                                                     Θέμης Μπαλασόπουλος                                          Ιωάννης Τσούνης