Αρχική Νέα Τοπικά Στάσεις εργασίας Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου

Στάσεις εργασίας Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου

6

   Με τρίωρες καταλήψεις των δικαστικών χώρων, από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 10.00 το πρωί τη Δευτέρα, Τρίτη και προσεχή Παρασκευή και συμμετοχή στην πανελλαδική 48ώρη απεργία Τετάρτη και Πέμπτη, συνεχίζουν και αυτή τη βδομάδα τις κινητοποιήσεις τους οι Δικαστικοί Υπάλληλοι. Σε σχετικό δελτίο τύπου αναφέρουν:

Οι Δικαστικοί Υπάλληλοι της Χίου, εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους για την επιβολή των αβάσταχτων οικονομικών μέτρων, που οδηγούν στην εξάπλωση της φτώχειας και της κοινωνικής ανισότητας. Καταγγέλλουμε  το νέο μισθολόγιο- φτωχολόγιο   που προωθεί η κυβέρνηση και πλήττει το πενιχρό εισόδημά μας.

Διεκδικούμε:

1.     Την άμεση απόσυρση του βαθμολογίου-μισθολογίου πείνας.

2.     Όχι στην επέκταση του ωραρίου των Δικαστηρίων, που ανοίγουν τους ασκούς του Αιόλου, οδηγούν σε μεσαιωνικές πρακτικές και χωρίς κανένα ουσιαστικό όφελος

3.     Την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.

4.     Δίκαιο φορολογικό σύστημα.

5.     Όχι στα έκτακτα χαράτσια της κυβέρνησης.

6.     Την απόσυρση του θεσμού της «εφεδρείας» και την μετονομασία των υπαλλήλων σε «κρατικών».

7.     Τον σεβασμό και την τήρηση του άρθρου 92 του συντάγματος για την διακριτότητα του κλάδου των Δικαστικών Υπαλλήλων.

8.     Ειδικό κλαδικό μισθολόγιο Δικαστικών Υπαλλήλων, που να αντικατοπτρίζει  τις ιδιαιτερότητες του κλάδου μας, με αξιοπρεπείς μισθούς, με ακώλυτη εξέλιξη, χωρίς σύνδεση με το βαθμό.

9.     Εξαίρεση  των Δικαστικών Υπαλλήλων από την αναλογία 10:1 στις προσλήψεις.

10.                         Κάλυψη και όχι κατάργηση των κενών οργανικών θέσεων από τον πίνακα των επιτυχόντων του 2009.

11.                         Την στελέχωση των νεοϊδρυθέντων Εφετείων με νέες προσλήψεις Δικαστικών Υπαλλήλων, και όχι με μεταθέσεις ή αποσπάσεις από τις πρωτοβάθμιες δικαστικές υπηρεσίες, που βρίσκονται στα πρόθυρα της διάλυσης.  

12.                         Νέο Δικαστικό Μέγαρο, για ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.

13.                         Μηχανοργάνωση όλων των δικαστικών υπηρεσιών του νομού μας.

Για όλα τα ανωτέρω οι Δικαστικοί Υπάλληλοι Χίου,

α)προχωρούν σε τρίωρες καταλήψεις του Δικαστικού Μεγάρου Χίου και των άλλων κτιρίων που στεγάζουν δικαστικές υπηρεσίες, την Δευτέρα 17/10 –Τρίτη 18/10 –Παρασκευή 21/10 από 7:00 ως 10:00 π.μ.

β) Συμμετέχουν στην 48ωρη πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 19/10 και Πέμπτη 20/10 της ΓΕΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

                                              

 

Το Δ.Σ. των Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου