Αρχική Νέα Τοπικά Απεργία διαρκείας στα δημόσια ΜΜΕ

Απεργία διαρκείας στα δημόσια ΜΜΕ

9

 Δυναμικά, με κινητοποιήσεις, συγκεντρώσεις και απεργίες αντιδρούν οι δημοσιογράφοι και όλοι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, τεχνικοί και προσωπικό, στις αλλεπάλληλες επιθέσεις που δέχονται από την κυβέρνηση και τους εργοδότες, όχι μόνο στους μισθούς και τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα, αλλά και στις θεσμικές παρεμβάσεις που απειλούν την ανεξαρτησία των δημοσιογράφων και τον δημόσιο χαρακτήρα της ενημέρωσης.

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους οι εργαζόμενοι στα δημόσια ΜΜΕ αποφάσισαν να μεταδώσουν απεργιακό δελτίο ειδήσεων το απόγευμα του Σαββάτου από το web tv του ΑΠΕ και από το μπλογκ των δημοσιογράφων της ΕΡΤ. Την Παρασκευή συμμετείχαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπ. Οικονομικών διαμαρτυρόμενοι όχι μόνο για τη φοροεπιδρομή, αλλά και για τη δρομολόγηση κατάργησης της ΕΤ-1 και των λειτουργιών της δημόσιας τηλεόρασης και του ΑΠΕ.

Αν και η ΕΣΗΕΑ και η ΠΟΕΣΥ αποφάσισαν να συμμετέχουν στη γενική απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, μια μέρα ενωρίτερα, την ερχόμενη Τρίτη 18 Οκτωβρίου, οι εξελίξεις τρέχουν ακόμη γρηγορότερα: το πολυνομοσχέδιο για το ενιαίο μισθολόγιο και την εργασιακή εφεδρεία στο Δημόσιο κινητοποίησε πρώτους τους εργαζόμενους στα δημόσια ΜΜΕ, την ΕΡΤ, το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ), τα δημοτικά ραδιόφωνα «Αθήνα 9.84» και «Κανάλι 1» του Πειραιά.

Αντιδρώντας στην προοπτική να μετατραπούν σε δημοσίους υπαλλήλους, να χάσουν ασφαλιστικά δικαιώματα και δικαιώματα σύναψης Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με τους εργοδότες τους, οι εργαζόμενοι στα δημόσια ΜΜΕ ξεκίνησαν απεργιακές κινητοποιήσεις ήδη από την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή.

Μπροστά στην αγανάκτηση, την αγωνιστική διάθεση και τη μαζικότητα των κινητοποιήσεων οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ προχώρησαν στην κήρυξη νέων επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων από χθες, Σάββατο, που θα συνεχιστούν αδιάλειπτα στα δημόσια ΜΜΕ, τουλάχιστον έως την ερχόμενη Τετάρτη, ημέρα της μεγάλης γενικής απεργίας.

Στην κινητοποίηση των δημοσιογράφων της ΕΡΤ αποφάσισε να συμμετέχει και η ΠΟΣΠΕΡΤ με τους τεχνικούς και το προσωπικό της ΕΡΤ, ενώ αργά την Παρασκευή με απόφασή της η ΕΣΗΕΑ κάλεσε σε τριήμερη απεργία και τους εργαζόμενους στο ΑΠΕ, στους δημοτικούς σταθμούς, στο Κανάλι της Βουλής και στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ, εκτός από τη συμμετοχή της στην τετραήμερη απεργία Σάββατο έως Τρίτη, κηρύσσει και στάσεις εργασίας την Τετάρτη 11.00 έως 15.00 και 18.00 έως 00.00. Επίσης την Πέμπτη ώρα 11.00 ως 15.00.