Αρχική Πολιτισμός Έκθεση φωτογραφιών διαγωνισμού «Chios Nature 2011» στη Φωτογραφική Λέσχη Χίου σε συνεργασία...

Έκθεση φωτογραφιών διαγωνισμού «Chios Nature 2011» στη Φωτογραφική Λέσχη Χίου σε συνεργασία με την αίθουσα τεχνών «Καλλιόπη»

12

   Aπό 20 Οκτωβρίου και μέχρι τις 12 του Νοέμβρη, η Φωτογραφική Λέσχη Χίου ανοίγει τις πόρτες της στα σχολεία αλλά και στο κοινό της Χίου με έκθεση φωτογραφιών από το Φωτογραφικό διαγωνισμό Chios Nature 2011, με τίτλο «Μια ματιά στην Άγρια Όψη της Χίου». Η έκθεση είχε παρουσιαστεί το καλοκαίρι του 2011 στον πολυχώρο citrus στον Κάμπο και ο λόγος που επανεκτίθενται οι φωτογραφίες είναι για να έλθουν σε επαφή οι μαθητές με τον πλούτο της χιακής φύσης, ενώ τους δίνεται ένα κίνητρο να βγουν, να γνωρίσουν και να φωτογραφίσουν τον φυσικό πλούτο των νησιών μας (Χίος, Οινούσσες και Ψαρά).

          O οργανισμός Chios Nature είναι μια μη κερδοσκοπική εταιρία που ιδρύθηκε το 2005. Ο στόχος της είναι η προστασία και η συντήρηση της ποικιλομορφίας της άγριας φύσης στη Χίο, τις Οινούσσες και τα Ψαρά.

         Ο φωτογραφικός διαγωνισμός πραγματοποιείται τα τελευταία 2 χρόνια και περιλαμβάνει 5 θεματικές ενότητες: Άγρια Τοπία, Πορτραίτα Ζώων, Άγρια Συμπεριφορά, Η Μαγεία των Φυτών, Η Ανθρώπινη Παρουσία στη Φύση.

      Στο διαγωνισμό λαμβάνουν μέρος 3 ηλικιακές ομάδες: Μαθητές Δημοτικού, Μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου, Ενήλικες. Στην έκθεση που θα γίνει στο χώρο της Φωτογραφικής Λέσχης Χίου και της αίθουσας τεχνών «Καλλιόπη» – Αμάντου 26, 1ος όροφος (πίσω από τη Μητρόπολη), οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να θαυμάσουν τη φυσική ομορφιά του τόπου μας, μέσω των όμορφων εικόνων των φωτογραφιών που ξεχώρισαν.

*Ώρες λειτουργίας:  Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο 11πμ-2μμ
                                    Τρίτη, Πέμπτη 11πμ-2μμ και 6-8μμ

Κυριακή -Δευτέρα κλειστά

Στη συγκεκριμένη έκθεση/παρουσίαση  εκτίθενται μόνο οι βραβευμένες φωτογραφίες των ενηλίκων και  οι  βραβευμένες φωτογραφίες μαθητών δημοτικού, γυμνασίου & λυκείου.

Για περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση αλλά και το διαγωνισμό του 2012:

Γιάννης Βούλγαρης, Βιβλιοπωλείο «Πάπυρος», email nikonjohnchi@yahoo.gr – τηλέφωνο 6973274544
Δέσποινα Αρμενάκη, email despinarmenaki@gmail.com – τηλέφωνο 6938014696
Μαρίκα Καρίβαλη, email mkarivali@gmail.com – τηλέφωνο 6973713065
Καλλιόπη Λιαδή τηλ 6982382667