Αρχική Νέα Τοπικά ΑΔΕΔΥ για την πολιτική επιστράτευση εργαζομένων σε Δήμους & Ανακοίνωση ΠΟΕ-ΟΤΑ

ΑΔΕΔΥ για την πολιτική επιστράτευση εργαζομένων σε Δήμους & Ανακοίνωση ΠΟΕ-ΟΤΑ

7

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η  Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει το νέο αυταρχικό κατήφορο της Κυβέρνησης να προχωρήσει σε «πολιτική κινητοποίηση» των οδηγών απορριμματοφόρων και των φορτηγών/οχημάτων όλων των Δήμων της Περιφέρειας Αττικής, παραχωρώντας ταυτόχρονα την εξουσιοδότηση στον Περιφερειάρχη Αττικής να προβεί σε επίταξη των υπηρεσιών των παραπάνω οδηγών και της χρήσης των απορριμματοφόρων.

 

Η Κυβέρνηση, αφού απέτυχε να κάμψει τον αγώνα των εργαζομένων στο χώρο των Ο.Τ.Α., προκειμένου να περάσει τα νέα αντιλαϊκά μέτρα της, καταφεύγει σήμερα στο πιο βάρβαρο και αντιλαϊκό μέτρο.

 

Η συγκεκριμένη απόφαση, προφανώς, αποτελεί ένα ακόμα βήμα στη διαδικασία υλοποίησης του σχεδίου της Κυβέρνησης, για αφαίρεση της αρμοδιότητας της καθαριότητας από τους Δήμους, με σκοπό στη συνέχεια την πλήρη εκχώρησή της σε ιδιώτες.

 

Ο σχεδιασμός είναι γνωστός και συγκεκριμένος.

Για πρώτη φορά, όμως,  πράξη πολιτικής επιστράτευσης – πέρα από το αυταρχικό στοιχείο της καταστολής των απεργιακών κινητοποιήσεων εργαζομένων – συνδέεται και με την εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων !!!

 

Το μόνο που μένει τώρα να απαντηθεί είναι πόσος καιρός απομένει έως ότου  «αποστρατευτούν οι επίστρατοι»!

 

 

Από  την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ- ΟΤΑ

 

 

 

          Σχετικά με την πολιτική επιστράτευση και επίταξη που κήρυξε η κυβέρνηση και δημοσιεύτηκε στο Φ.Ε.Κ.-ΤΕΥΧΟΣ Β΄-ΑΡΙΘΜ. ΦΥΛΛΟΥ 2326/17-10-2011, η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ενημερώνει τους Συλλόγους-Μέλη της ότι, τόσο η απόφαση πολιτικής επιστράτευσης για τους οδηγούς των απορριμματοφόρων οχημάτων και των φορτηγών οχημάτων όσο και η επίταξη των απορριμματοφόρων οχημάτων και φορτηγών οχημάτων  αφορούν ΜΟΝΟ τους Δήμους της Περιφέρειας Αττικής.

          Επίσης ανατίθεται η ευθύνη εκτέλεσης στον Περιφερειάρχη Αττικής προκειμένου να εκδοθούν τα «Φύλλα Επίταξης».

 

          Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., ετούτη την ώρα βρίσκεται στα Δικαστήρια για την εκδίκαση της προσφυγής του Δήμου Αθηναίων προκειμένου να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.   

 

        Ως εκ τούτου και μέχρι νεωτέρας ανακοίνωσης συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα μας με την προκυρηχθείσα 48ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και της Γ.Σ.Ε.Ε. σε όλους τους Δήμους της χώρας δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε ΟΛΕΣ τις υπηρεσίες των Δήμων με περιφρούρηση και ενημέρωση.

 

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

 

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

 

   Ο Πρόεδρος                                                 Ο Αναπλ. Γεν. Γραμματέας

 

 

Θέμης  Μπαλασόπουλος                                      Ιωάννης Τσούνης

.