Αρχική Νέα Τοπικά Απόφαση Γενικής Συνέλευσης Συλλόγου εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης ΑΙΓΑΙΟΥ (περιοχή Β. Αιγαίου)

Απόφαση Γενικής Συνέλευσης Συλλόγου εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης ΑΙΓΑΙΟΥ (περιοχή Β. Αιγαίου)

7

 

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 17/10/2011
 
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
 
Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου (Περιοχή Βορείου Αιγαίου) αντιτίθεται με κάθε τρόπο στο πολυνομοσχέδιο «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο-βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και άλλες διατάξεις» που κατέθεσε η κυβέρνηση την προηγούμενη εβδομάδα στα κοινοβουλευτικά όργανα και ψηφίζει αυτή την εβδομάδα.
Εάν αυτό το νομοσχέδιο ψηφιστεί, οι εργαζόμενοι και οι υπάλληλοι οδηγούνται σε πραγματική φτώχεια και διαλύεται κάθε έννοια δημοσίου, κοινωνικής πρόνοιας και κοινωνικών αγαθών. Πρόκειται για μια σαφή συνταγματική εκτροπή:
· Με μια μονοκοντυλιά μειώνει συντάξεις και εφάπαξ, που έχουν πληρωθεί από τους ίδιους τους υπαλλήλους εδώ και χρόνια, αφαιρώντας το 30% των αποταμιεύσεων (όχι μόνο των προς σύνταξη συναδέλφων, αλλά ακόμη και αυτών που έχουν ζητήσει σύνταξη από την 1/1/2010) και συγκαλύπτοντας την επί πολλά χρόνια κακόβουλη διαχείριση των αποθεματικών των ασφαλιστικών μας Ταμείων.
· Μειώνει τις αποδοχές μας περίπου 30% (πλέον των μειώσεων που έχουμε ήδη υποστεί). Ο νεοδιοριζόμενος υπάλληλος στο εξής θα αμείβεται με 580 ευρώ, ενώ το μέγιστο των αποδοχών μετά από 35 χρόνια υπηρεσίας θα φτάνει τα 1405 ευρώ.
· Καταργεί όλες τις κενές οργανικές θέσεις και τις οργανικές θέσεις όσων συνταξιοδοτούνται, προκαλώντας μια τεράστια συρρίκνωση κρίσιμων τομέων του δημόσιου τομέα, αποδυναμώνοντας δραματικά τις υπηρεσίες μας (από τις ~608 οργανικές θέσεις καταργούνται ~280 θέσεις τουλάχιστον).
· Εισάγει τον απαράδεκτο θεσμό της «προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας» για τους μόνιμους πολιτικούς υπαλλήλους που έχουν συμπληρώσει πάνω από 33 χρόνια υπηρεσίας και το 53ο έτος. Είναι απαράδεκτο και αστήριχτο νομικά να χρησιμοποιείται η έννοια της «διαθεσιμότητας», που με βάση τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα επιβάλλεται σε περιπτώσεις παραπτωμάτων, για υπαλλήλους που έχουν προσφέρει έργο χρόνων στην Δημόσια Διοίκηση, με πενιχρούς μισθούς και χωρίς καμία στήριξη. Ταυτόχρονα επεκτείνει τον απαράδεκτο θεσμό της «εφεδρείας» για τους αορίστου χρόνου υπαλλήλους του δημοσίου τομέα, οδηγώντας σε πραγματικές απολύσεις.
· Αλλάζει το βαθμολόγιο, υποβαθμίζοντας βαθμολογικά τους εν ενεργεία υπαλλήλους, κάτι που αντιστοιχεί σε δυσμενή μεταβολή της εργασιακής μας σχέσης. Δημιουργεί «πίνακες προακτέων» που δεν θα μπορούν να προαχθούν λόγω της προαπαιτούμενης ειδικής ποσόστωσης και θα μένουν μισθολογικά καθηλωμένοι ακόμη και αν έχουν όλα τα προσόντα για να βρεθούν σε ανώτερο βαθμό (π.χ. από τον Βαθμό Β στον βαθμό Α θα προάγεται μόλις το 20% των προακτέων!). Σαν να μην έφτανε αυτό, την ίδια στιγμή που εκδιώκει στην «διαθεσιμότητα» Προϊστάμενους που έχουν κριθεί αξιοκρατικά για τη θέση αυτή, δίνει στον Υπουργό την αρμοδιότητα να διορίσει όποιον Προϊστάμενο θέλει στις Υπηρεσίες! Με την πρόφαση της «έκτακτης κατάστασης» ξαναγυρνάμε στο κομματικό κράτος με άρωμα άλλων εποχών.
· Προαναγγέλλει απολύσεις για τη διετία 2012-2013, με τις προβλέψεις για αναδιάρθρωση όλου του δημοσίου, κατάργηση των υπαρχόντων Οργανισμών, μετακίνηση υπαλλήλων από Υπουργείο σε Υπουργείο ή Περιφερειακή Διοίκηση, υποχρεωτικές μεταθέσεις, μετατάξεις και απολύσεις όσων «πλεονάζουν».
· Για άλλη μια φορά εξοντώνονται φορολογικά οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι και τα μεσαία εισοδήματα. Πλάι στα συνεχή «χαράτσια», μειώνεται το αφορολόγητο, καταργούνται αδιακρίτως οι φοροαπαλλαγές, αυξάνει η κλίμακα του φόρου για τους μισθωτούς, ενώ μειώνεται για τις μεγάλες επιχειρήσεις, την ίδια στιγμή που δεν έχει γίνει καμία προσπάθεια για την πάταξη της τεράστιας φοροδιαφυγής.
· Το ίδιο νομοσχέδιο ανατρέπει συνολικά τα ισχύοντα στην εργασιακή νομοθεσία: για παράδειγμα, καταργεί την ισχύ των κατώτερων αμοιβών των συλλογικών συμβάσεων. Οι συνάδελφοί μας στον ιδιωτικό τομέα θα δουλεύουν πλέον με τους μισθούς που θα καθορίζει μονομερώς ο εργολάβος.
 
Το νομοσχέδιο αυτό διαλύει το Δημόσιο και τις υπηρεσίες του. Ο στόχος για την επόμενη περίοδο είναι προφανής: Η απρόσκοπτη υλοποίηση του συμφωνηθέντος “fast track” και η, υπό συνοπτικές διαδικασίες, παράδοση άνευ όρων στους παντοειδείς κερδοσκόπους των περιοχών με ιδιαίτερο επιχειρηματικό ενδιαφέρων με την αποδυνάμωση του κείμενου καθεστώτος προστασίας τους και του μόνου αρμόδιου κατά το Νόμο ενιαίου δημόσιου φορέα που εγγυάται την προστασία αυτή. Η πολύχρονη νομική, επιστημονική και διοικητική εμπειρία των παλαιότερων συναδέλφων, που αυτή τη στιγμή εκδιώκονται, είναι το πρώτο βήμα για την επίτευξη του παραπάνω στόχου. Τα επόμενα βήματα θα αφορούν τη συρρίκνωση των Υπηρεσιών μας και την πιθανή υπαγωγή της στην περιφερειακή αυτοδιοίκηση, με κίνδυνο να χαθεί κάθε ίχνος ενιαίας προστασίας.
 
ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ. Δεν υπάρχουν διαφοροποιήσεις παλιών-νέων, προϊστάμενων-υφιστάμενων κ.λπ. Όποιος προσπαθεί να σπείρει τη διχόνοια ανάμεσά μας, αποσκοπεί μόνο στην διάλυση του Δημόσιου Τομέα στη Χώρα.
ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΜΑΣΤΕ με το σύνολο του δημοσιοϋπαλληλικού κινήματος για να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο-έκτρωμα. Διεκδικούμε ένα άλλο δημόσιο, όχι ένα διαλυμένο δημόσιο που όλες του οι λειτουργίες θα περάσουν σταδιακά στον ιδιωτικό τομέα και τα κοινωνικά αγαθά θα προσφέρονται μόνο σε όσους έχουν να πληρώσουν. Απευθυνόμαστε στην υπόλοιπη κοινωνία και τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα: η διάλυση των κοινωνικών αγαθών και η ιδιωτικοποίηση της υγείας, της παιδείας του πολιτισμού της προστασίας των δασών και του υδάτινου πλούτου μάς αφορά όλους.
 
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
1. ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ της φτώχειας και της διάλυσης του δημόσιου τομέα.
2. ΝΑ ΜΗΝ ΤΕΘΕΙ σε «διαθεσιμότητα» και «εφεδρεία» κανείς από τις είδη συρρικνωμένες υπηρεσίες μας.
Λέμε ΟΧΙ: Διεκδικούμε:
Στις απολύσεις και την εργασιακή εφεδρεία. Εργασία για όλους .
Στα χαράτσια. Αξιοπρεπή διαβίωση.
Στις περικοπές μισθών και συντάξεων. Δωρεάν Υγεία και Παιδεία για όλους.
Στα αντιλαϊκά, αντικοινωνικά μέτρα. Κοινωνική Δικαιοσύνη και ευημερία.
 
Συμμετέχουμε στις αγωνιστικές δράσεις των πρωτοβάθμιων συλλόγων της περιοχής μας
Συμμετέχουμε στις δράσεις της Ομοσπονδίας μας και της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη και Πέμπτη 19 & 20 Οκτωβρίου
Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο την Τετάρτη 19 -10-2011 στα κεντρικά λύκεια Μυτιλήνης κλείνουμε τις υπηρεσίες μας
 
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΗ ΕΚΠΟΡΕΥΕΤΑΙ
ΝΑ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΕ ΕΦΕΔΡΕΙΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ