Αρχική Νέα Τοπικά “Φτάνει πια” από 2.500 και πλέον Χιώτες

“Φτάνει πια” από 2.500 και πλέον Χιώτες

18Στους δρόμους βγήκαν οι Χιώτες εργαζόμενοι, καταστηματάρχες, συνταξιούχοι και μαθητές διαμαρτυρόμενοι για τα οικονομικά μέτρα της Κυβέρνησης και το πολυνομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή. Και σήμερα μέρα απεργίας, με συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Βουνακίου(από ΕΚ και ΝΤ ΑΔΕΔΥ) και είσοδο Απλωταριάς (από ΠΑΜΕ) αντίστοιχα.


Σε μια από τις μαζικότερες κινητοποιήσεις, περισσότερα από 2.500 άτομα πραγματοποίησαν πορεία γύρω από την κεντρική πλατεία της πόλης, την προκυμαία και διαμέσου της οδού της κεντρικής αγοράς κατέληξαν πάλι στην πλατεία Βουνακίου.


Ιδιαίτερα μαχητικά τα μπλοκ των καθηγητών και των εργαζομένων σε Δήμο και νοσοκομείο, φώναξαν συνθήματα, έστησαν… κρεμάλα και διαδήλωσαν έξω από το γραφείο της βουλευτή Χίου του ΠΑΣΟΚ Ελπίδα Τσουρή.


Στο τέλος της πορείας ακολούθησε δυναμικά και το μπλοκ του ΠΑΜΕ.


Να σημειωθεί ότι εκτός από λίγες καφετέριες και τα περίπτερα, όλα τα άλλα καταστήματα παρέμειναν κλειστά ενώ ειδικά στα σούπερ- μάρκετ εκπρόσωποι από τον Εμπορικό Σύλλογο Χίου και το Εργατικό Κέντρο παρενέβησαν ώστε να κλείσουν.


Το ραντεβού των φορέων ανανεώνεται για τις 10.30 το πρωί της Πέμπτης στην πλατεία Βουνακίου, με παράλληλη συμμετοχή των εργαζομένων στη 2η μέρα της απεργιακής κινητοποίησης.