Αρχική Νέα Τοπικά Εξέλεξε Πρόεδρο για το λιμενικό Ταμείο το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου- αποχώρησε η...

Εξέλεξε Πρόεδρο για το λιμενικό Ταμείο το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου- αποχώρησε η “Νέα Αντίληψη”

4

     Συνεδρίασε κατεπειγόντως χθες το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Χίου. Πάντως η μείζονα μειοψηφία αποχώρησε θεωρώντας ότι δεν είναι δυνατό να είναι επείγοντα και τα 18 θέματα της ημερήσιας διάταξης και ζητώντας να δοθούν οι απαιρούμενες εξηγήσεις. Ετσι η παράταξη του Γιάννη Χαλλιορή αποχώρησε από τη συνεδρίαση, ενώ αντίθετα παρέμεινε η ΛΑΣ.
Μεταξύ των θεμάτων και η εκλογή εκπροσώπων του Δήμου Χίου στο Νέο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, με το Στέφανο Φαρατζή να προτείνεται για τη θέση του Προέδρου.

Στο 11μελες συμβούλιο του Ν.Π.Δ.Δ. Λιμενικού Ταμείου, μία θέση καλύπτεται από τον εκάστοτε Κεντρικό Λιμενάρχη Χίου και οι υπόλοιπες από 4 άτομα που ορίζει ο Δήμος Χίου, με έναν να πρέπει να ανήκει στη μειοψηφία και από 3 οι Δήμοι Οινουσσών και Ψαρών αφού το νέο Λιμενικό Ταμείο καλύπτει όλους τους Δήμους.

Εκτός του κ. Φαρατζή από το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου ψηφίστηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Παντελής Λαμπρινούδης και Παντελής Βασιλικός καθώς και ο Νίκος Ρορός, που ήταν υποψήφιος με το συνδυασμό Λαμπρινούδη. Ενώ λόγω απουσίας της μείζονας μειοψηφίας δεν υπάρχει εκπροσώπηση της μειοψηφίας.

Να σημειωθεί ότι στο νέο όργανο θα πρέπει πάντως να υπάρχει εκπροσώπηση και των δύο φύλων με βάση της ποσόστωσης του 1/3.