Αρχική Green Life Υγεία- Διατροφή 2ο Βραβείο στην Καρδιολογική Κλινική- μείωση 35% των οξέων εμφραγμάτων!

2ο Βραβείο στην Καρδιολογική Κλινική- μείωση 35% των οξέων εμφραγμάτων!

14

 

Ιδιαίτερα σημαντικά είναι τα στοιχεία που παρουσίασε η Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου, στο πρόσφατο 32ο συνέδριο της Καρδιολογικής Εταιρείας, η οποία και απέσπασε το 2ο Βραβείο.

Συγκεκριμένα εμφανίζεται μείωση κατά 35% στα οξέα εμφράγματα στο Νομό Χίου κατά την τριετία 2008-2010, σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη 2005-2007.

Σύμφωνα με ενημέρωση από τη Γραμματεία του Γενικού Νοσοκομείου Χίου «Σκυλίτσειο» στα πλαίσια του 32ου Συνεδρίου, που πραγματοποιήθηκε 20-22 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, υποβλήθηκαν περίπου 2.000 εργασίες.

Από αυτές έγιναν δεκτές οι 210 και οι 10 καλύτερες εργασίες (εννέα από τις οποίες προέρχονταν από Πανεπιστημιακές Κλινικές) παρουσιάστηκαν από ερευνητές σε ειδική συνεδρία.

Η μείωση των οξέων εμφραγμάτων στο νομό Χίου αποδίδεται σύμφωνα με την εργασία, στην καλή προληπτική ιατρική από όλους τους ιατρούς  του νομού και στη λειτουργία του αιμοδυναμικού εργαστηρίου της καρδιολογικής κλινικής.

ΦΩΤΟ: από παλαιότερη συνέντευξη τύπου των γιατρών της Καρδιολογικής Γ. Γεωργιόπουλου και Αθ. Καρτάλη με τον τότε Διοικητή Γ.Ξενάκη.