Αρχική Νέα Τοπικά Ανοιχτή συζήτηση για το μέλλον της Αμανής στην αίθουσα του Ι.Ν. Αγίου...

Ανοιχτή συζήτηση για το μέλλον της Αμανής στην αίθουσα του Ι.Ν. Αγίου Αρτεμίου

19

 Ανοιχτή συζήτηση για το μέλλον της Αμανής διοργανώνεται την Κυριακή, 30 Οκτωβρίου στις 6.30 μ.μ. από την Κίνηση εθελοντικής προσφοράς «Αμανή 19», στην αίθουσα του Ι.Ν. Αγίου Αρτεμίου.

Χαρακτηριστικά στο κάλεσμα σημειώνονται τα εξής:

 

 

ΣΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ:
Μισό αιώνα πριν η Αμανή, ακολουθώντας το παράδειγμα της υπόλοιπης υπαίθρου της χώρας, μαγεύτηκε απ’ το τραγούδι των σειρήνων των αστικών κέντρων. Πλανεύτηκε από την εντύπωση ότι η ζωή είναι ωραία όταν καταχωνιάζει το μόχθο. Υποβάθμισε τις αξίες των μικρών κοινωνιών της κι εγκατέλειψε, ως ανωφελή, τις πατρογονικές μικρές περιουσίες.

Σήμερα, το μοντέλο κοινωνικής ευδαιμονίας κατέρρευσε, οι σφηνωμένοι στα μεγάλα αστικά κέντρα άνθρωποι αναζητούν οδό διαφυγής και δειλά – δειλά στρέφουν τα νώτα σε όσα χρόνια πριν εγκατέλειψαν.

Αρκεί από μόνη της αυτή η στροφή για να εκληφθεί ως χρυσή ευκαιρία αναζωογόνησης της βορειοδυτικής Χίου; Ασφαλώς όχι.

Για να μεταμορφωθεί σε γη που θα απορροφήσει ξανά το ανθρώπινο δυναμικό της η Αμανή επιβάλλεται να κάνει γενναία εκούσια βήματα αλλαγών. Να ξεφύγει απ’ τα συμπλέγματα του παρελθόντος, να αφουγκραστεί τις ανάγκες της εποχής και να πετύχει ό,τι μέχρι και πριν δυο χρόνια φαίνονταν νομοτελειακά ακατόρθωτο. Να δει στα έρημα σπίτια της να ανάβει και πάλι το φως.

Αυτούς τους προβληματισμός επιχειρεί να σπείρει η Κίνηση Εθελοντικής Προσφοράς για την Αμανή «19» την Κυριακή 30 Οκτωβρίου στις 18.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Αγίου Αρτεμίου (περιφερειακός δρόμος Χίου). Στην ανοικτή συζήτηση θα ακουστούν ελεύθερα σκέψεις για το μέλλον της περιοχής, θα κατατεθούν και θα ιεραρχηθούν όσες προτάσεις έχουν ως σήμερα κατατεθεί στο δημόσιο διάλογο και θα επιχειρηθεί να φανεί αν το όραμα να ξαναζωντανέψει η βορειοδυτική Χίος είναι απλά μια ουτοπία ή τώρα, περισσότερο από ποτέ, στηρίζεται σε στέρεες βάσεις.

Θα επιχειρηθεί, τέλος, απολογισμός δράσης της Κίνησης και καθορισμός των μελλοντικών στόχων της, όλα αυτά συνοδευμένα με τσάι και διάθεση καλόπιστου διαλόγου, με τιμή εισόδου 5 ευρώ.

Όσοι ακράδαντα πιστεύουν ότι η περιοχή δεν είπε ακόμα την τελευταία της λέξη, έχουν καθήκον να συνεισφέρουν ΤΩΡΑ στο διάλογο.

 

 

Διαφήμιση