Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Οι παρελάσεις μετατράπηκαν σε διαδηλώσεις οργής κατά της κυβέρνησης

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Οι παρελάσεις μετατράπηκαν σε διαδηλώσεις οργής κατά της κυβέρνησης

13

 

Οι παρελάσεις μετατράπηκαν σε διαδηλώσεις οργής κατά της κυβέρνησης

 Χαιρετίζουμε την μαζική και δυναμικότατη διαδήλωση του Χιώτικου λαού στη σημερινή παρέλαση. Ο λαός της Χίου είπε κι εκείνος το δικό του ΟΧΙ απέναντι στη νέα κατοχή κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ και λοιπών εκπροσώπων του κεφαλαίου. Όπως και σε όλη την Ελλάδα, έτσι και στο νησί μας, εργατικά σωματεία, συνταξιούχοι ναυτικοί, φοιτητικά μπλοκ, πολιτικές δυνάμεις της αριστεράς και πολύς ανένταχτος κόσμος, δώσαμε μια βροντερή απάντηση απέναντι στην αντιλαϊκή και δολοφονική πολιτική που εφαρμόζεται στις πλάτες μας. Με παρέμβαση στην παρέλαση, καταλαμβάνοντας το δρόμο και φωνάζοντας συνθήματα ο λαός της Χίου, απαίτησε την αποχώρηση των πολιτικών εκπροσώπων του κεφαλαίου, των εκπροσώπων και των δύο μεγάλων κομμάτων που βρισκόταν στην εξέδρα των επισήμων. Η αστυνομία (και παρά την πρωινή προσπάθεια τρομοκράτησης φοιτητών από την ασφάλεια), μόλις αντιλήφθηκε ότι αδυνατούσε να επιβάλλει τη διάλυση και την καταστολή της διαδήλωσης λόγω της μαζικότητας και της δυναμικότητας του κόσμου, αναγκάστηκε να παραμείνει απλός θεατής, καθώς ο κόσμος “ξεπροβόδιζε” τους επισήμους. Επίσης, η πλειοψηφία των μαθητών που παρέλασαν, αρνήθηκαν να γυρίσουν το κεφάλι τους προς τη εξέδρα των επισήμων ή το έστρεψαν προς την άλλη πλευρά.

 Χαιρετίζουμε επίσης, όλες τις μαζικές διαδηλώσεις στις παρελάσεις της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, που ματαίωσαν τη κυβερνητική επιχείρηση εξωραϊσμού των βάρβαρων αντεργατικών μέτρων. Η σημερινή μέρα ήταν μια ξεκάθαρη επιβεβαίωση του μεγέθους της οργής των εργαζόμενων και της νεολαίας κατά της κυβέρνησης που με τη συμφωνία-κούρεμα της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ λεηλατεί τα εργασιακά δικαιώματα, τους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές υπηρεσίες για χάρη της σωτηρίας των τραπεζών και των πλουτοκρατών.

Είχαν το θράσος οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι αλλά και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να καλούν σε υπακοή στις συμφωνίες δεκαετούς λιτότητας «για το καλόν μας» προκαλώντας την οργισμένη απαίτηση των διαδηλωτών να αποχωρήσουν από τις εξέδρες επισήμων. Οι χυδαίες επιθέσεις κατά των διαδηλωτών, των εργαζόμενων που χάνουν τις δουλειές τους και τους μισθούς τους, των εκπαιδευτικών και της μπάντας του Δήμου Αθήνας που έβαλαν μαύρα περιβραχιόνια, των μαθητών που έστρεψαν το πρόσωπο αντίθετα από την Υπουργό-σφαγέα της Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου δείχνει πόσο απομονωμένη είναι η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου. Καθόλου τυχαία η στήριξη που της έδωσαν η ΝΔ και οι βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ που έφτασαν να υμνούν ανοιχτά τον φασίστα Μεταξά και να ζητάνε την παραίτηση Παπουτσή …διότι δεν ματοκύλισε τους διαδηλωτές στην Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο, τη Πάτρα και αλλού. Το μαύρο δεκανίκι του Μνημονίου ήθελε το αίμα των διαδηλωτών για να σώσει τις παρελάσεις-φιέστες της κυβέρνησης από την οργή των διαδηλωτών. Δεν μπορεί να υπάρχει καμιά ανοχή στη κυβέρνηση του Μνημονίου, του Μεσοπρόθεσμου, της συμφωνίας «κουρέματος» των δικαιωμάτων μας.

Η σημερινή μέρα δείχνει ότι η εργατική τάξη και η νεολαία δεν θα αφήσουν κανένα περιθώριο σταθεροποίησης της κυβέρνησης που είναι πλήρως απονομιμοποιημένη από τις Πανεργατικές απεργίες, τις καταλήψεις και τις διαδηλώσεις. Η υποστήριξη στη κυβέρνηση από τη δημαγωγική δεξιά αντιπολίτευση δείχνει πόσο αναγκαία είναι σήμερα η αριστερά της αντικαπιταλιστικής διεξόδου από τη κρίση, η αριστερά που επιμένει στον αγώνα για την ανατροπή της κυβέρνησης από τα κάτω, της αποδέσμευσης από την ΕΕ και το ευρώ, της απαίτησης για διαγραφή του χρέους, εθνικοποίησης των Τραπεζών κάτω από εργατικό έλεγχο. Είναι ώρα χωρίς ούτε ένα λεπτό αναμονής να ανοίξει τώρα ο νέος γύρος αγώνων για να ανατραπεί η κυβέρνηση εδώ και τώρα. Έτσι τιμούμε τις ηρωικές παραδόσεις του λαού μας που στα μαύρα χρόνια του ‘40 σήκωσε το ανάστημα ενάντια στην χιτλερική κατοχή και τους ντόπιους υποστηρικτές τους, την κυβέρνηση δοσίλογων του Τσολάκογλου.

 

 

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. – Χίου