Αρχική Νέα Τοπικά ΕΣΗΕΠΗΝ: Επιδοτούμενα σεμινάρια ανέργων δημοσιογράφων

ΕΣΗΕΠΗΝ: Επιδοτούμενα σεμινάρια ανέργων δημοσιογράφων

6

Στην πραγματοποίηση επιδοτούμενων επιμορφωτικών σεμιναρίων για άνεργους –κυρίως- δημοσιογράφους, θα προχωρήσει το υπουργείο Εργασίας.

        Σε επικοινωνία που είχαν με τον υπουργό Γιώργο Κουτρουμάνη ο Πρόεδρος της  Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων Απόστολος Βουλδής και ο Γενικός Γραμματέας Ζώης Μαρίνος, προκειμένου να του θέσουν ζητήματα στήριξης των εργαζομένων στα ΜΜΕ, διατήρησης θέσεων εργασίας και ενίσχυσης των ανέργων που συνεχώς πολλαπλασιάζονται στον κλάδο, υπήρξε η σχετική αναγγελία.

Συγκεκριμένα ο Γ. Κουτρουμάνης τόνισε ότι τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα ανακοινώσει το πρόγραμμα -κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου- που θα είναι πανελλαδικό και θα αφορά 3000 άτομα.

Ειδικότερα στα επιμορφωτικά σεμινάρια –που θα επιδοτούνται- θα έχουν την δυνατότητα να ενταχθούν 2.000 άνεργοι δημοσιογράφοι και 1.000 , που ήδη εργάζονται.

Όπως ενημέρωσε τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα της ΕΣΗΕΠΗΝ ο υπουργός Εργασίας το πρόγραμμα θα τεθεί σε εφαρμογή το αργότερο μέχρι το τέλος του έτους και οι λεπτομέρειές του θα γίνουν γνωστές  εγκαίρως.