Αρχική Απόψεις Aρθρα Ψήφισμα Επιτροπής Αγώνα ΑμεΑ στη Χίο για την προσχεδιασμένη τρομοκρατική επίθεση ενάντια...

Ψήφισμα Επιτροπής Αγώνα ΑμεΑ στη Χίο για την προσχεδιασμένη τρομοκρατική επίθεση ενάντια στο ΠΑΜΕ στις 20/10/2011

9

 

Επιτροπή Αγώνα ΑμεΑ στη Χίο

«Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά»

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.

Η δολοφονία του αγωνιστή Δ.Κοτσαρίδη και το αίμα των δεκάδων τραυματιών αγωνιστών του ΠΑΜΕ και του ΜΑΣ δεν θα μας φοβίσει. Δυναμώνει την απόφαση που πήραμε στα μεγάλα απεργιακά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σε όλη την Ελλάδα, για την ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ την αλλαγή των συσχετισμών δύναμης παντού, την αποφασιστική ενίσχυση της Κοινωνικής Συμμαχίας.

Η εργατική τάξη με οργανωτή και εμψυχωτή και τη περιφρούρηση του Π.Α.ΜΕ έδωσε μια μεγάλη μάχη, και στο νου και τη καρδιά όλων μας την κέρδισε. Γι’ αυτό τα παράσιτα αυτού του τόπου μεγαλοεπιχειρηματίες, τα κόμματά τους, και ΜΜΕ του κεφαλαίου, που ξέρουν τι έχουν να χάσουν αν η εργατική τάξη γίνει τάξη για τον εαυτό της, αν γίνει πράξη το σύνθημα:

Αυτοί όλοι λοιπόν που δεν μπόρεσαν με τη τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, να αποτρέψουν την επιτυχία της 48ωρης απεργίας και του συλλαλητηρίου του ΠΑΜΕ, αλλά ούτε και με την προπαγάνδα της διαίρεσης και της αντιπαράθεσης ενός κομματιού των εργαζομένων ενάντια στους άλλους, επιχείρησαν να διαλύσουν το μεγάλο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ με μία ωμή δολοφονική επίθεση, κινητοποιώντας τους γνωστούς παρακρατικούς μηχανισμούς ακροδεξιών στοιχείων της Χρυσής Αυγής, του ΛΑ.Ο.Σ και αναρχοαυτόνομων. Που είχε σαν αποτέλεσμα τη δολοφονία του συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ Δημήτρη Κοτσαρίδη και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων.

Ο λαός μας έχει πείρα. Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα πιο ώριμο από ποτέ έδειξε στη πράξη ότι μπορεί να οργανώνει και να περιφρουρεί τους αγώνες του και να ακυρώνει τα σχέδια,του κράτους και του παρακράτους για το χτύπημα των αγώνων.

Το ότι η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ παρέμεινε για 3 ώρες μετά τη δολοφονική επίθεση χωρίς να αποχωρήσει κανένας, συγκροτημένη και μαχητική, είναι μία σαφής επιβεβαίωση της παραπάνω εκτίμησής μας. Εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του αγωνιστή Δημήτρη Κοτσαρίδη, τη συμπαράστασή μας στους αγωνιστές τραυματίες του ΠΑΜΕ και του ΜΑΣ και τις οικογένειές τους.

Όμως θέλουμε να εκφράσουμε και τη βαθιά πεποίθησή μας ότι η εργατική τάξη με τη καθοδήγηση του ΠΑΜΕ θα ηγηθεί της μεγάλης κοινωνικής συμμαχίας με τις αντιμονοπωλιακές συσπειρώσεις του λαού μας σε νικηφόρα πορεία.

Για να σταματήσουμε τη βάρβαρη επιδρομή του κεφαλαίου και των στηριγμάτων του αλλά και να ανατρέψουμε την εξουσία του για να ανθρωπέψει ο άνθρωπος, σε μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Χίος 31/10/2011