Αρχική Μαστίχα Γιώργος Παπαδόπουλος: έξω από την ΕΜΧ τα κόμματα!

Γιώργος Παπαδόπουλος: έξω από την ΕΜΧ τα κόμματα!

12

 

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΜΑΣΤΙΧΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

Του Γιώργου Φωτ. Παπαδόπουλου- πρ. Δημοτικού Συμβούλου Χίου

 


Πολύς λόγος έγινε το τελευταίο διάστημα για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου (Ε.Μ.Χ.). Κινήσεις απερίσκεπτες που αποδεικνύουν ότι κάποιοι, όσο και αν ο κόσμος αποδεικνύει καθημερινά ότι άρχισε να αποστρέφεται τα πολιτικά κόμματα (και όχι, βέβαια, την πολιτική σκέψη) ανεπιστρεπτί, εκείνοι ΄΄οντες στον κόσμο τους΄΄ εξακολουθούν να ΄΄χρίουν΄΄ και να ΄΄ξεχρείουν΄΄ τους εκλεκτούς της καρδιάς τους βάζοντας απέναντί τους – εκτός από τον κόσμο – και τους ίδιους τους ομοϊδεάτες τους που ούτε καν ρώτησαν ποια άποψη έχουν για το όλο εγχείρημα. Τις τελευταίες ημέρες σημειώθηκαν κωμικοτραγικά γεγονότα που αποδεικνύουν ότι ΄΄κάτι δεν πάει καλά΄΄…

Λυπάμαι που το λέω αλλά, επειδή κάποιοι δεν κατανοούν ότι δεν μπορούν να εξουσιάζουν και να διαφεντεύουν τον τόπο εφόρου ζωής, αλλά – κυρίως – επειδή πιστεύω ότι στην Ε.Μ.Χ. κάτι επιτέλους πρέπει να αλλάξει, τουλάχιστον προσωπικά, δεν πρόκειται να στηρίξω – ούτε να διαφημίσω στα χωριά μας, σε γνωστούς και φίλους – ανθρώπους που:

· έχουν λάβει χρίσμα από οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα ή

· έχουν θητεύσει στο ΔΣ της ΕΜΧ πάνω από 15 έτη.

Ας γίνει κατανοητό ότι οι χρόνοι ου μενετοί. Πως θα απευθυνθούν στη νέα γενιά οι άνθρωποι αυτοί και θα πείσουν κάποιον νέο να ασχοληθεί με τα κοινά ή με τα συνεταιριστικά όταν υπάρχει εναγκαλισμός του κόμματος και της καρέκλας ? Ή, ακόμη και εμπλοκή του κόμματος να μην υπάρχει, όταν κάποιος δεν καταλαβαίνει ότι δεν μπορεί να είναι πάνω από 15 χρόνια σε κάποια θέση, μην αφήνοντας νέους ανθρώπους να ασχοληθούν με τα κοινά. Ουδείς αναντικατάστατος. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο ζήλος κάποιων είναι τόσος που παθαίνουν υστερία στη σκέψη και μόνο ότι πρέπει να αποχωρίσουν από κάπου – μιλάμε αξιοπρεπώς και οικειοθελώς, όχι μετά από κάποια ήττα – έπειτα από λίγα χρόνια. Μήπως συμβαίνει, τελικά, τίποτε άλλο ? Γιατί τόση εμμονή ? Γιατί εξακολουθούν διαρκώς να ασχολούνται οι ίδιοι και οι ίδιοι ?

Αφήστε τον κόσμο να αποφασίσει και η όποια απόφασή του θα γίνει από όλους αποδεκτή. Στο κάτω κάτω της γραφής ΄΄για ότι παθαίνει το έρημο το σώμα φταίει το ξερό μας το κεφάλι΄΄…! Κατόπιν, κανένας δεν θα δικαιούται πλέον να ομιλεί για <<νέο αέρα>>, <<αλλαγή>>, <<διαφάνεια>>, <<νέους ανθρώπους>>, κλπ. που ακούγονται πολλάκις στα καφενεία των χωριών. Καθένας κοιμάται όπου έχει στρώσει !

Αυτά βλέπουν όλοι και λένε <<Καλύτερα να μείνουμε σπίτι μας !>>. Τη νοοτροπία αυτή του νεοέλληνα της αποχής από τα κοινά καλλιεργούν οι κάθε λογής εγκατεστημένοι στο κατεστημένο που δεν αφήνουν άνθρωπο ν΄ αγιάσει !