Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Ελπίδα Τσουρή: γιατί θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση

Ελπίδα Τσουρή: γιατί θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση

22

 Χίος, 04 Νοεμβρίου 2011

ΔΗΛΩΣΗ

 Έχοντας πλήρη επίγνωση των ιστορικών στιγμών και της βαρύτητας της ψήφου μου, για τη στήριξη ή μη της Κυβέρνησης, μετά τις πρόσφατες εξελίξεις, οφείλω να δηλώσω δημόσια τη θέση μου.

 Οι επόμενες μέρες θα είναι εξαιρετικά κρίσιμες για την ίδια την επιβίωση της χώρας και το μέλλον των πολιτών. Το διακύβευμα, όπως έχω επανειλημμένα τονίσει, δεν είναι κομματικό, παραταξιακό ή προσωπικό, αλλά, με σαφή χαρακτηριστικά, Εθνικό. Οποιοδήποτε άλλο πρόταγμα θα είναι καθοριστικό λάθος, το οποίο θα στοιχίσει πολύ ακριβά σε όλους και, κυρίως, στις επόμενες γενιές.

 

Κατά την άποψή μου,

  1. σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υπάρξει ακυβερνησία ή κενό πολιτικής εξουσίας. Αντίθετα, απαιτείται ισχυρή διακυβέρνηση, η οποία θα διαχειριστεί τη νέα δανειακή σύμβαση, που θα δεσμεύσει τη χώρα για τα επόμενα δέκα χρόνια.

 

  1. Το πολιτικό σύστημα οφείλει να υπερβεί λογικές και πρακτικές καταστροφής και αυτοκαταστροφής, ανταποκρινόμενο στις απαιτήσεις των καιρών, και εξασφαλίζοντας τη μέγιστη δυνατή εθνική συνεννόηση και συνεργασία, στη βάση των άμεσων, συγκεκριμένων, και, ταυτόχρονα, αδήριτων προτεραιοτήτων. Δηλαδή, της ισχυρής διαπραγμάτευσης και συμφωνίας για τη νέα σύμβαση, της διασφάλισης ομαλών συνθηκών στη χώρα και της προκήρυξης εθνικών εκλογών, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

 

Ο Πρωθυπουργός, με την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, αποσαφήνισε ότι θα κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση και για τους λόγους αυτούς ζητά τη στήριξη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Για τους λόγους, ακριβώς, αυτούς και προς αυτήν, ακριβώς, την κατεύθυνση, θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση και στον Πρόεδρό της.

 

 

Ελπίδα Τσουρή

Βουλευτής Χίου