Αρχική Νέα Τοπικά Διαμαρτυρία ατόμων με αναπηρία για Κέντρο Πιστοποίησης

Διαμαρτυρία ατόμων με αναπηρία για Κέντρο Πιστοποίησης

12

 
Την ώρα που οι ζυμώσεις έχουν φθάσει στο αποκορύφωμα και τα πολιτικά πρόσωπα και κόμματα ψάχνονται για το ποιος θα είναι ο επόμενος Πρωθυπουργός και Κυβέρνηση, τα άτομα με αναπηρία στη Χίο διεκδικούν τη δική τους «απόφαση σωτηρίας».

Στο νομό Χίου δεν έχει προβλεφθεί Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας και για οποιοδήποτε αίτημα, τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους θα πρέπει να μετακινούνται στη Μυτιλήνη, όπου το Περιφερειακό Κέντρο.

Από το ΙΚΑ περιμένουν λέει να δουν αν στατιστικά συμφέρει η δημιουργία ενός ακόμα κέντρου, όμως ποιος αλήθεια λογαριάζει τα έξοδα που θα έχει η κάθε οικογένεια που θα πρέπει μέλος της να περάσει από Επιτροπή, αλλά και την ταλαιπωρία, αφού θα πρέπει από τα άγρια χαράματα να περιμένει το πλοίο της γραμμής για το γειτονικό νησί;

Την περασμένη Παρασκευή ο Παγχιακός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία και η Περιφερειακή Ομοσπονδία προχώρησαν σε κινητοποίηση στο παράρτημα ΙΚΑ Χίου, ζητώντας την άμεση λειτουργία Κέντρου στο νομό. Αίτημα που η Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑΜΕΑ έχει και για το νομό της Σάμου, ενώ στηρίζεται από Δήμαρχο Χίου, Περιφερειακή Ενότητα και βουλευτές.

Ακούει κανείς ή όλοι στην Κυβέρνηση είναι απασχολημένοι με την επόμενη μέρα;