Αρχική Απόψεις Aρθρα ΣΤΑΡΑΤΑ του Τάκη Ι. Δηράκη: για το ΠΑΣΟΚ αλλά και τις εξελίξεις...

ΣΤΑΡΑΤΑ του Τάκη Ι. Δηράκη: για το ΠΑΣΟΚ αλλά και τις εξελίξεις στην Ελευθεροτυπία

5

 

ΣΤΑΡΑΤΑ: Γεια σου Γιώργαρε λεβέντη, αρχηγέ στο πασοκικό δοβλέτι..! (του Τάκη Ι. Δηράκη)

Καλά, έχουμε παραφρονήσει οι Έλληνες! Διαθέτουμε τον υπ’ αριθμόν 1 πολιτικό, που θα τον ήθελαν πρωθυπουργό όλες οι χώρες του κόσμου, κι εμείς θέλουμε να τον αλλάξουμε.
Ένας άνθρωπος βρέθηκε στην πολιτική ζωή του τόπου να είναι τόσο ειλικρινής και σταθερός στις απόψεις του και ο οποίος να μας προστατεύει από κάθε κακό κι εμείς πώς τον ανταμείβουμε; Έλεος, τόση αχαριστία πια;
Για να σοβαρευτούμε. Η Ελλάδα, ούτως ή άλλως, βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο. Μακρά προεκλογική περίοδο, ακόμη και με τις προθεσμίες του Βενιζέλου. Οπότε τα περί καταστροφής εφόσον γίνουν πρόωρες εκλογές είναι μπούρδες. Ίσα-ίσα, αν γίνουν πρόωρες εκλογές, εντός 20 ημερών θα μπορέσει να ηρεμήσει ο τόπος και να αλλάξει η αρνητική ψυχολογία του κόσμου. Διότι η σημερινή Βουλή δεν νομιμοποιείται να κάνει κυβέρνηση ακόμη κι αν συμμετάσχουν σ’ αυτή όλα τα κόμματα. Αφού άλλα μας έλεγαν τότε και άλλα ήταν τα θέματα που έθεταν στο εκλογικό σώμα. Εκτός αυτού, η σημερινή Βουλή είναι εκείνη που έθαψε οριστικά τα σκάνδαλα, αφήνοντας να κυκλοφορούν ελεύθεροι όλοι οι μιζαδόροι και οι καταχραστές του δημόσιου χρήματος. Οπότε;
Ένας δρόμος υπάρχει, λοιπόν, για να αποκατασταθεί σύντομα η δημοκρατική νομιμότητα και ομαλότητα στη χώρα, ώστε να έχει κύρος η υπογραφή της Ελλάδας και να μην ξεφτιλίζεται παγκοσμίως. Οι εκλογές με σταυρό προτίμησης.
Έτσι θα δοθεί η δυνατότητα στον λαό να διαλέξει ανάμεσα στα κόμματα και στα προγράμματα που θα εκτεθούν ενώπιόν του αλλά και  να καθαρίσει την πολιτική ζωή του τόπου από εκείνους οι οποίοι τον πρόδωσαν στο κεφαλαιώδες ζήτημα της κάθαρσης, ή από τους βουλευτές οι οποίοι περιφέρονται, λεονταρίζοντες από κανάλι σε κανάλι, ενώ την ώρα της κρίσεως βάζουν τη μούρη τους εκεί όπου δημοσίως αφόδευαν!
Αυτή την άποψη έχει συνοπτικά η στήλη για τα χθεσινά και θα περάσει τώρα σ’ ένα ακόμη σημαντικό θέμα, κατά τη γνώμη μας, το οποίο άπτεται της ποιότητας της δημοκρατίας στην οποία ζούμε.

Χθες, μετά από πολλά χρόνια, οι αναγνώστες της αθηναϊκής ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ δεν βρήκαν την εφημερίδα τους στο περίπτερο. Προσωπικά, αν και ήμουν από τους όχι τόσο τακτικούς αναγνώστες τής «Ε», ένοιωσα πάρα πολύ άσχημα. Κι έτσι κατάλαβα περίπου πώς ένοιωσαν, επίσης, πολλοί αναγνώστες της «Γνώμης της Χίου» όταν ανέστειλα πρόσφατα την έκδοσή της. Διότι, είναι αλήθεια, πως ούτε ο ίδιος είχα συνειδητοποιήσει τι σήμαινε η «ΓτΧ» για κάποιους εκ των συνδρομητών-αναγνωστών της.
Στα όσα γράφτηκαν ή θα γραφτούν όμως για την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, εκτός του ότι χάνουν τη δουλειά τους 850 περίπου εργαζόμενοι, θέλω να προσθέσω και τούτο: Η «Ελευθεροτυπία» ήταν (αν δεν απατώμαι) η ΜΟΝΗ αθηναϊκή εφημερίδα που είχε ακόμη μόνιμο ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗ στη ΧΙΟ. Δεν ξέρω αν σας λέει κάτι αυτό, πάντως, εμένα που ήμουν επί 7 χρόνια ανταποκριτής στον «Ελεύθερο Τύπο», μου λέει πολλά. Διότι ο ανταποκριτής της «Ε»,  εκλεκτός συνάδελφος Θοδωρής Πυλιώτης, με τις συχνές ανταποκρίσεις του, πρόβαλε πανελληνίως το νησί μας και τα προβλήματά του.
Ενδεικτικά αναφέρω κάτι που μας αφορά. Όταν –παρά τα δημοσιεύματα στη ΓτΧ- καμία τοπική συνάδελφος δεν είχε κάνει την παραμικρή αναφορά στο ενδεχόμενο κλεισίματος της εφημερίδας μας, η «Ελευθεροτυπία» έγραψε ολοσέλιδο ρεπορτάζ για τα προβλήματα που προκαλούσε η κατάργηση των μειωμένων ταχυδρομικών και τηλεφωνικών τελών στον επαρχιακό τύπο, με ειδική αναφορά στη «Γνώμη της Χίου»..!
Εύχομαι, η κυβέρνηση να σταματήσει να παρεμβαίνει στα ΜΜΕ, επιτρέποντας τουλάχιστον σε εφημερίδες όπως η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, στις σελίδες της οποίας μπορούσε να εκφραστεί και η έντιμη δημοσιογραφία του τόπου, να κυκλοφορούν απρόσκοπτα. Αν δεν το κάνει αυτό η πολιτεία, τότε, έχει υποχρέωση να ενεργήσει ανάλογα ο λαός. Διότι, εν τέλει, το δικό του συμφέρον υπηρετεί η υγιής και έντιμη δημοσιογραφία. Μια πρώτη μας ενέργεια πρέπει να είναι, λοιπόν, η όσο γίνεται πιο μαζική αγορά αύριο του κυριακάτικου φύλλου της «Ελευθεροτυπίας», που εκδίδουν οι ίδιοι οι συντάκτες της εφημερίδας.

Τ.Ι.Δ.
gnomi@windnet.gr