Αρχική Νέα Τοπικά Χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση με Πειραιά προπαραμονή Χριστουγέννων

Χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση με Πειραιά προπαραμονή Χριστουγέννων

4

 Χωρίς δρομολόγιο πλοίου για Πειραιά είναι η Χίος προπαραμονή Χριστουγέννων, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους εκπαιδευτικούς που εργάζονται στο νησί και επιθυμούν να κάνουν γιορτές κοντά στους δικούς τους.

Την καταγγελία κάνει ο αιρετός εκπρόσωπος των καθηγητών στο ΠΥΣΔΕ ΧΙΟΥ, τέως πρόεδρος της τοπικής ΕΛΜΕ, Ιάκωβος Μπριλής σημειώνοντας ότι περίπου 600 δάσκαλοι και καθηγητές δεν θα μπορούν να φύγουν στις 23 Δεκεμβρίου ημέρα που κλείνουν τα σχολεία και ζητά έστω και την ύστατη ώρα να υπάρξει έκτακτο δρομολόγιο πλοίου από μία εκ των δύο εταιρειών που δρομολογούν πλοίο στη γραμμή.

Συγκεκριμένα στην καταγγελία του ο κ. Μπριλής σημειώνει τα εξής:

«Καταγγέλω το απαράδεκτο γεγονός να μην μπορούν να φύγουν την προσεχή Παρασκευή 23/12/11 που κλείνουν τα σχολεία από τη Χίο 500 με 600 δάσκαλοι και καθηγητές γιατί δεν έχει πλοίο. ΝΤΡΟΠΗ για τις δυό Ναυτιλιακές και ιδιαίτερα για τους πράκτορές τους στη Χίο που δεν έκαναν κάτι για το ζήτημα αυτό. Φτάνουμε στην προπαραμονή Χριστουγγέννων και δεν μπορεί να ταξιδέψει κανείς. Όσο για τα αεροπλάνα είναι αφ΄ενός γεμάτα από καιρό και αφετέρου το κυριότερο είναι ότι κι αν υπάρξουν ένα δυό εισιτήρια είναι πανάκριβα. Ρωτάει κανείς αυτούς τους ανθρώπους σε τι οικονομική κατάσταση βρίοσκονται στις μέρες μας; Νοιάζεται κανείς αν θα κάνουν οι εκπαιδευτικοί αυτοί Χριστούγεννα στο δρόμο μακρυά απ΄τις οικογένειές τους;
Επιτέλους ένα έκτακτο δρομολόγιο δεν μπορούσε να γίνει ειδικά αυτή τη μέρα;
Ιάκωβος Μπριλής , Αιρετός εκπρόσωπος των καθηγητών στο ΠΥΣΔΕ ΧΙΟΥ.»