Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος ΚΚΕ Ν.Ε. Χίου για το αεροδρόμιο: καλλιεργούν φρούδες ελπίδες για ανάπτυξη

ΚΚΕ Ν.Ε. Χίου για το αεροδρόμιο: καλλιεργούν φρούδες ελπίδες για ανάπτυξη

5


Καμιά αυταπάτη απ’ την πολιτική «ανάπτυξης» της κυβέρνησης του Μαύρου Μετώπου

                Η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ «πανηγυρίζει» για τις εξελίξεις σχετικά με την επιχειρούμενη χρηματοδότηση της απαλλοτρίωσης των σπιτιών των κατοίκων της Φάρκαινας προκειμένου να γίνει η επέκταση του αεροδρομίου.

            Οι πολιτικές δυνάμεις, που ψήφισαν και υλοποιούν τις βάρβαρες αντιλαϊκές πολιτικές- επιβάλλουν βαριούς και αδίσταχτους φόρους (νέα τεκμήρια διαβίωσης, περαίωση, εισφορές αλληλεγγύης κλπ), αυξάνουν και κόβουν το ρεύμα της ΔΕΗ, ακριβαίνουν τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, υποβαθμίζουν την ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη, ιδιωτικοποιούν την υγεία και παιδεία, ξεπουλούν τη δημόσια περιουσία, διαμορφώνουν το θεσμικό πλαίσιο για να πουλιέται όλο και πιο φθηνά η εργατική δύναμη, για να μπορούν να ιδιοποιούνται τον παραγόμενο πλούτο της εργατικής τάξης οι καπιταλιστές- που βιώνει ο εργάτης, ο αυτοαπασχολούμενος, ο αγρότης, ο συνταξιούχος και ο νεολαίος του νησιού μας.

            Συνεχίζουν να προκαλούν το λαό του νησιού μας και ιδιαίτερα τους αυτοαπασχολούμενους μεσούσης της οικονομικής κρίσης, που αξιοποιείται για να επιβάλει ακόμα πιο γρήγορα: Τις κατευθύνσεις του ΔΝΤ, της Τρόϊκας και της ΕΕ καλλιεργώντας τις φρούδες ελπίδες, για την ανάπτυξη της επέκτασης. Φρούδες ελπίδες είχαν καλλιεργήσει απ’ τα Μεσογειακά Ολοκληρωμένα Προγράμματα μέχρι και το Δ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο στήριξης ότι ο λαός θα έτρωγε με χρυσά κουτάλια. Δυστυχώς η Χίος και ο λαός της πλήρωσε και πληρώνει βαριά τις επιπτώσεις της άναρχης καπιταλιστικής ανάπτυξης με τα εκτρώματα του Καρφά, του Ναγού, της Κώμης και τα εκατοντάδες λουκέτα των μικρομάγαζων.

            Ο τόπος χρειάζεται άλλη πολιτική ανάπτυξης με επίκεντρο τον άνθρωπο και το περιβάλλον με λαϊκή οικονομία και λαϊκή εξουσία. Η ΝΕ Χίου του ΚΚΕ θα παλέψει για να μην περάσουν τα σχέδια του μαύρου μετώπου ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ για την επέκταση και καλεί σε συσπείρωση και δράση όλους τους μαζικούς φορείς και το λαό.