Αρχική Νέα Τοπικά ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ: Στα χαρτιά το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα για...

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ: Στα χαρτιά το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

34

  Με επιστολή προς τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Νάσο Γιακαλή ο περιφερειακός συνδυασμός ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ του Παύλου Βογιατζή επισημαίνει ότι είναι στα χαρτιά το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα για την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.
Αναλυτικά αναφέρεται: 

 κ. Περιφερειάρχη,


Τον Αύγουστο του 2010 ανακοινώθηκε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και τη Γ.Γ. της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου η χρηματοδότηση του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με τίτλο «Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου – Βιώσιμη & Χωρίς Αποκλεισμούς Ανάπτυξη» συνολικού Π/Υ 63 εκ. ευρώ με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Στο πλαίσιο του Προγράμματος εξαγγέλθηκε η χρηματοδότηση δράσεων για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, του τουρισμού καθώς και ειδικών δράσεων μέσω των οποίων θα τονωθεί η ανάπτυξη στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.


Μέχρι σήμερα όμως, 1,5 χρόνο μετά, το εν λόγω Αναπτυξιακό Πρόγραμμα έχει μείνει μόνο στα χαρτιά. Το θέμα της ενεργοποίησης του Προγράμματος το θέσαμε πολλές φορές στο Περιφερειακό Συμβούλιο και η ενημέρωση που είχαμε ήταν ότι δεν είχαν εξασφαλιστεί οι απαραίτητοι πόροι για την υλοποίηση του και πως έχει παγώσει η υλοποίηση των αντίστοιχων Ειδικών Αναπτυξιακών Προγραμμάτων που έχουν εγκριθεί για διάφορες περιοχές της χώρας.


Όπως ενημερωθήκαμε όμως από τον τύπο, τις προηγούμενες ημέρες ο αρμόδιος Υπουργός Ανταγωνιστικότητας κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης υπέγραψε νέο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα για τον Τουρισμό με τίτλο «Κέρκυρα Βιώσιμος Τουριστικός Προορισμός» συνολικού Π/Υ 45 εκ. ευρώ, από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και πόρους των διαρθρωτικών ταμείων της Ε.Ε. που διαχειρίζονται κεντρικά τα Υπουργεία, το οποίο θα ξεκινήσει να υλοποιείται φέτος και θα ολοκληρωθεί το 2016.


Δεν διαφωνεί κανείς με τη χρηματοδότηση της Κέρκυρας ή οποιασδήποτε άλλης νησιωτικής περιοχής της χώρας μας, είναι όμως τουλάχιστον προκλητικό, αν όχι απαράδεκτο, να παραμένουν στα χαρτιά οι κυβερνητικές δεσμεύσεις για τη χρηματοδότηση του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος για το Βόρειο Αιγαίο και να μοιράζονται ανέξοδα νέες υποσχέσεις. Σε άλλες περιπτώσεις όπως φαίνεται χρήματα μπορούν να εξευρεθούν, για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου πότε ;;


 Δεδομένης της αναπτυξιακής σημασίας που έχει για τα νησιά μας η υλοποίηση του Προγράμματος, ιδιαίτερα δε στην παρούσα οικονομική συγκυρία, ζητάμε να συζητηθεί το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και να ζητηθεί από τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη η άμεση ενεργοποίηση του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.


         


Με τιμή


 


Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι


της Παράταξης «ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ»

 


                                                 Παύλος Βογιατζής


Επικεφαλής

 


Βαλσαμίδης Θεόδωρος, Γόμου – Πρωτογεράκη Καλλιόπη,


Καλλονιάτης Παναγιώτης, Τζιμής Ευστράτιος, Σάρακας Δημήτρης,


Βρουλής Παντελής, Κάρμαντζης Σταμάτης, Μαλαφής Γιάννης


Κωνσταντινίδης Πολυκράτης, Πανούσος Αρτέμης

Διαφήμιση