Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Οικολόγοι- Πράσινοι: ενεργή συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις 10-11/2

Οικολόγοι- Πράσινοι: ενεργή συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις 10-11/2

27

 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ


Μυτιλήνη, 9 Φεβρουαρίου 2012

Οι Ο.Π. συμμετέχουμε ενεργά στις απεργιακές συγκεντρώσεις των επόμενων ημερών που έχουν προκηρύξει ΑΔΕΔΥ- ΓΣΕΕ σε όλη την Ελλάδα.

 

Η κυβέρνηση Παπαδήμου διέψευσε ακόμη και αυτούς που πίστευαν ότι θα μπορούσε να αποτελέσει μια ισχυρή διαπραγματευτική ασπίδα. Τα επικοινωνιακά τερτίπια κανέναν δεν πείθουν και κανείς δεν μπορεί να κρύβεται πια. 

Για άλλη μια φορά τα κόμματα της κυβέρνησης υιοθετούν μέτρα που είναι όχι μόνο οριζόντια και καταστροφικά, αλλά πλήττουν περισσότερο τους πιο ευάλωτους, όπως τους νέους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, και συνολικά τη βιωσιμότητα της κοινωνίας και τις προοπτικές της οικονομίας. 

Οι ευθύνες είναι τεράστιες, καθώς οι δεσμεύσεις σε ανέφικτους δημοσιονομικούς στόχους, δεν οδηγούν παρά μόνο στην έξωσή μας από το ευρώ. 

 

Τα νησιά του Αιγαίου δέχονται ακόμα ένα πλήγμα καθώς οδηγούμαστε ολοταχώς στην κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου και του ειδικού φορολογικού καθεστώτος για τα μικρά νησιά κάτω των 3.100 κατοίκων. Αντί λοιπόν να συζητάμε για την προστασία  των  μέτρων αυτών και την ανάπτυξη εθνικής στρατηγικής νησιωτικότητας και πολιτικών για την προστασία των νησιών μας, συζητάμε την κατάργηση του φορέα που θα έπρεπε να παίξει ρόλο ανάπτυξης των νησιωτικών πολιτικών συνδέοντας τες με πολιτικές της ΕΕ αλλά και προωθώντας την εφαρμογή τους στις Περιφέρειες και τους Δήμους του νησιωτικού χώρου. Τον περασμένο Δεκέμβριο οι Οικολόγοι Πράσινοι είχαν θέσει το θέμα και στην ΕΕ με επίκαιρη ερώτηση του ευρωβουλευτή τους Μιχ. Τρεμόπουλου και θα συνεχίζουμε να συνεισφέρουμε δημιουργικά με θέσεις και προτάσεις για το καλό των νησιών μας.

 

Σε κάθε περίπτωση η παρούσα Βουλή δεν έχει καμιά νομιμοποίηση να δεσμεύσει τη χώρα σε τέτοια έκταση και σε τέτοιο βάθος χρόνου, πολύ περισσότερο με διαδικασίες στα όρια της δημοκρατικής λειτουργίας. Αν θέλουν οπωσδήποτε να κυρώσουν το οικτρό αποτέλεσμα, ας το κάνουν κεντρικό θέμα των επερχόμενων εκλογών και ας το φέρουν για κύρωση το συντομότερο στην επόμενη Βουλή.

 

Η διέξοδος θα δοθεί από τους ίδιους τους πολίτες και την κοινωνία.»

 

Οι εκπρόσωποι Τύπου του κόμματος Ελεάννα Ιωαννίδου και Τάσος Κρομμύδας έκαναν την παρακάτω κοινή δήλωση:

«H κυβέρνηση τα έδωσε όλα. Ακόμα και όσοι πίστευαν σε διαπραγματευτικά πλεονεκτήματα του κ Παπαδήμου διαψεύστηκαν οικτρά. Πρόκειται για μια συμφωνία καταστροφική για τη χώρα. Τα μέτρα μάλιστα πλήττουν περισσότερο τους νέους που δεν έχουν κανένα μερίδιο ευθύνης για τη σημερινή κατάσταση. Η κύρωση της συμφωνίας πρέπει να γίνει το κεντρικό θέμα των εκλογών που πρέπει να προκηρυχθούν άμεσα.»

 

Περισσότερες πληροφορίες: Μιχάλης Μπάκας (Λέσβος) 6944654785, Μαρία Μπογή (Χίος) 6972026185, Θανάσης Παπακωνσταντίνου (Σάμος) 6944462075

Διαφήμιση