Αρχική Απόψεις Aρθρα ΣΧΟΛΙΟ- Ημερίδα ενημέρωσης για τα ναρκωτικά ή συγκινησιακές εκπομπές για το πρόβλημα;

ΣΧΟΛΙΟ- Ημερίδα ενημέρωσης για τα ναρκωτικά ή συγκινησιακές εκπομπές για το πρόβλημα;

14

 Την ώρα που το Κέντρο Πρόληψης Χίου πραγματοποιεί σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ ημερίδα με θέμα «Αντιμετωπίζοντας τη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών στην εφηβεία, σε περίοδο κοινωνικής κρίσης», η Χίος αναμένεται να… πρωταγωνιστήσει σε εκπομπή ιδιωτικού καναλιού για το φαινόμενο της μάστιγας των ναρκωτικών με αφορμή την εξάρθρωση τον περασμένο Δεκέμβρη της εγκληματικής συμμορίας.

Πληροφορίες θέλουν τηλεοπτικό συνεργείο να βρίσκεται στο νησί για να πάρει συνεντεύξεις για το θέμα, ενώ έχει ζητηθεί και από γονείς που τα παιδιά τους φέρονται εμπλεκόμενα με τη συμμορία να μιλήσουν. Μάλιστα το Κέντρο Πρόληψης Χίου είχε εκφράσει την αντίθεσή του στο να γίνει μια τέτοια εκπομπή, όπου θα πρώτευε η αστυνομική είδηση, όταν κατά την προηγούμενη σύσκεψη φορέων στο νησί είχε διατυπωθεί και αυτή η σκέψη: της πραγματοποίησης τηλεοπτικής εκπομπής.

Είναι αυτό που χρειάζεται το νησί για να αντιμετωπίσει το συγκεκριμένο πρόβλημα;
Μήπως είναι ευκαιρία αντί δηλώσεων, γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί να πάρουν μέρος στην ημερίδα του Σαββάτου (9.30 π.μ. στο ΟΜΗΡΕΙΟ) για να ενημερωθούν πραγματικά για το θέμα, αντί να καθίσουμε μετά από μια-δυο βδομάδες να παρακολουθήσουμε από τους καναπέδες μας «είντα γίνεται στη Χιο»;