Αρχική Νέα Τοπικά Ιατρικός Σύλλογος Χίου για Οίκο Ναύτου και μίσθωση γραφείων ΕΟΠΥΥ

Ιατρικός Σύλλογος Χίου για Οίκο Ναύτου και μίσθωση γραφείων ΕΟΠΥΥ

11

 ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενώ η κατάσταση στην υγεία εξελίσσεται σε ταινία τρόμου για τον άρρωστο και τους λειτουργούς της, οι αρμόδιοι πολιτικοί και διοικητικοί φορείς συνεχίζουν με τις αποφάσεις τους το ισοπεδωτικό τους έργο.

Στον εφαρμοστικό νόμο για την υγεία (4052/2012) προστέθηκε διάταξη που αφορά την ένταξη του ΝΑΤ από 1/4/2012 στον ΕΟΠΥΥ. Το Δ.Σ του Ιατρικού Συλλόγου Χίου διαφωνεί με αυτή τη διάταξη καθώς η ένταξη αυτή είναι έκθετη νομικά και ηθικά, και θα οδηγήσει στην ταλαιπωρία και στην υποβάθμιση της περίθαλψης περίπου 17.000 επιπλέον συμπατριωτών μας. Με τα ταμεία που έχουν ήδη ενταχθεί στον ΕΟΠΥΥ παρατηρείται μεγάλη δυσλειτουργία, καθώς δεν υπάρχει σοβαρός σχεδιασμός, οικονομικοί πόροι και επαρκές ιατρικό προσωπικό. Μπορεί κανείς να αντιληφθεί το πόσο θα διογκωθεί το πρόβλημα, όταν σε αυτό τον ήδη παραπαίοντα  οργανισμό προστεθούν και οι ασφαλισμένοι του ΝΑΤ.

Το Δ.Σ του Ιατρικού Συλλόγου Χίου θεωρεί λανθασμένη και ακατανόητη την επιλογή του κτηρίου του ΟΠΑΔ ως διοικητικό κέντρο του ΕΟΠΥΥ. Το κτήριο του ΟΠΑΔ βρίσκεται σε μισθωμένο ακίνητο στην οδό Κουντουριώτου, ενώ στο νεόδμητο κτήριο του ΙΚΑ, που αποτελεί και το υγειονομικό κέντρο του ΕΟΠΥΥ, υπάρχουν περίπου 1000 τμ αναξιοποίητα.

Τέλος, το Δ.Σ του Ιατρικού Συλλόγου Χίου ενημερώνει όλους τους ασφαλισμένους των ταμείων ότι το ποσοστό συμμετοχής στα φάρμακα έχει αλλάξει με πρόσφατο Φ.Ε.Κ. (επισυνάπτεται). Για παράδειγμα για τα καρδιολογικά φάρμακα και για τα φάρμακα χοληστερίνης το ποσοστό συμμετοχής από 10% ανήλθε στο 25%.

 


 Όποια κι αν είναι η ερώτηση, η απάντηση είναι »ο άνθρωπος».