Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Επιστολή Τσουρή προς υπουργό Υγείας: προτείνε αυτόνομη λειτουργία Οίκου Ναύτου στο πλαίσιο...

Επιστολή Τσουρή προς υπουργό Υγείας: προτείνε αυτόνομη λειτουργία Οίκου Ναύτου στο πλαίσιο του ΕΟΠΥΥ

5

Με επιστολή στον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέα Λοβέρδο, η βουλευτής Χίου του ΠΑΣΟΚ Ελπίδα Τσουρή σημειώνει ότι θα προκύψουν σημαντικά προβλήματα από την ένταξη του Οίκου Ναύτου στον ΕΟΠΥΥ και προτείνει την αυτόνομη λειτουργία του ταμείου των ναυτικών, εντός όμως του πλαισίου του ΕΟΠΥΥ. Παράλληλα ασκεί κριτική στη ΝΔ:

Αγαπητέ κύριε Υπουργέ,

συνεχή προβλήματα, με σημαντικές συνέπειες, διαπιστώνονται από την ένταξη του Οίκου Ναύτου στον ΕΟΠΥΥ, με αποτέλεσμα να προκαλείται σύγχυση και ανασφάλεια, τόσο στους ασφαλισμένους, όσο και στους εργαζόμενους του Οργανισμού, σε ό,τι αφορά στη διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Ένα από αυτά, το οποίο διαπίστωσα μετά από μελέτη εγγράφων, σχετικών με τη λειτουργία του Οργανισμού στη Χίο, είναι η ιδιόκτητη περιουσία του, η οποία, προέρχεται από δωρεές, με τον όρο ότι θα ανήκει στην αποκλειστική κυριότητα και χρήση του Οίκου Ναύτου και, κατά συνέπεια, υπάρχει το ενδεχόμενο, να χαθεί, μετά την ένταξή του στον ενιαίο Οργανισμό.

Παράλληλα, αρνητική εντύπωση προκαλεί η στάση της ΝΔ, η οποία, ενώ, υπερψήφισε τη σχετική διάταξη, στη συνέχεια αντιπολιτεύεται, τον εαυτό της και αυτοδιαψεύδεται, καταγγέλλοντας όσα η ίδια ψήφισε! Θεωρώ, κύριε Υπουργέ, ότι τα προβλήματα αυτά μπορούν να αντιμετωπιστούν, εφόσον διασφαλιστεί η αυτόνομη λειτουργία του Οίκου Ναύτου, στο πλαίσιο του ΕΟΠΥΥ.

Γνωρίζοντας την προσωπική ευαισθησία και την αποτελεσματικότητά σας στην εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος, είμαι βέβαιη για την ανταπόκρισή σας στο δίκαιο χαρακτήρα του αιτήματος και παραμένω στη διάθεσή σας, για κάθε πρόσθετη ενημέρωση.

Με εκτίμηση,

Ελπίδα Τσου