Αρχική Πολιτισμός Βιβλία “Ακολουθώντας τον άνεμο”

“Ακολουθώντας τον άνεμο”

50


{fnc titlos}


 
ΤΗ μεγάλη σημασία των βιβλίων της Αθηνάς Ντάλλας- Ντάμη για να μάθουν τα νέα παιδιά στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό τη νεώτερη ελληνική ιστορία επισήμανε η δημοσιογράφος Ευγενίας Ασλανίδη παρουσιάζοντας τη συγγραφέα και το έργο της. Αφορμή για την εκδήλωση η ολοκλήρωση της τριλογίας με το βιβλίο «Ακολουθώντας τον ’Ανεμο» των εκδόσεων ΠΑΠΥΡΟΣ.
’Αλλωστε το πρωτότυπο είναι στα αγγλικά και έχει τίττλο «FOLLOW THE WIND» ενώ η μετάφραση στα ελληνικά έγινε από το Δημήτρη Βασιλάκη.
Με ιδιαίτερα θέρμα λόγια μίλησε για τη συγγραφέα και το συγγραφικό της έργο ο επικοινωνιολόγος Σωτήρης Τζούμας που είχε γνωρίσειψς φοιτητές τη συγγραφέα όσο και τ
ο σύζυγό της Γιώργο Ντάμη.
Οι περιπέτειες που ξεκίνησαν με «Το Νησί των Ανέμων»και τον «Ανεμοδαρμένο» συνεχίζονται σε αυτό το βιβλίο με την ’Ελενα να ξανασμίγει επιτέλους με τον εξόριστο γιο της Ιωσήφ.

Αναφερόμενη στο κύριο πρόσωπο του έργου την ’Ελενα η κα Ασλανίδου σημείωσε ότι η τριλογία της κας Ντάλλας- Ντάμη αποτελεί έναν ύμνο στη γυναίκα.
Το «Ακολουθώντας τον Άνεμο» μας ταξιδεύει στη Χίο, τη Σύρο, την Αθήνα, το Λονδίνο και την Κωνσταντινούπολη από το 1838, μια μεταβατική περίοδο για το ελληνικό έθνος, έως το 1858, όταν ακόμα το ελληνικό κράτος αγωνιζόταν για να γίνει μια πραγματική δημοκρατία, σημειώνεται στο ενημερωτικό σημείωμα στο οπισθόφυλλο του βιβλίου.

Η ιστορία ξετυλίγεται μέσα στον αγώνα του Ελληνικού λαού να επιβιώσει με τη νέα Κυβέρνηση που του επέβαλαν. Οι χαρακτήρες που αγαπήθηκαν από χιλιάδες αναγνώστες στην Ελλάδα και το εξωτερικό στα δυο πρώτα μυθιστορήματα της τριλογίας του Ανέμου, επανεμφανίζονται σήμερα με νέους συμπρωταγωνιστές σε αυτό το τελευταίο μέρος της τριλογίας.
Το βιβλίο όπως προαναφέραμε κυκλοφορεί σε δύο εκδόσεις (ελληνική και αγγλική) κάτι που έκανε τη συγγραφέα να ευχαριστήσει ιδιαίτερα τον εκδοτικό οίκο ΠΑΠΥΡΟ που αν και περιφερειακός ανέλαβε ένα τέτοιο ρίσκο.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑναδασώσεις μέσω ΠΕΠ
Επόμενο άρθροΠαραστάσεις κουκλοθέατρου