Αρχική Νέα Τοπικά ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ με ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΡΟΥΚΕΤΕΣ!

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ με ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΡΟΥΚΕΤΕΣ!

68

 

Με το δικό τους τρόπο, που μόνο στο Βροντάδο της Χίου γνωρίζουν, ρίχνοντας δεκάδες χιλιάδες ρουκέτες (υπολογίζονται σε 140.000) γιόρτασαν την Ανάσταση του Κυρίου και φέτος στις ενορίες της Παναγιάς Ερειθιανής και του Αγίου Μάρκου.



Η καταρρακτώδης βροχή που έπεφτε μέχρι τις 2 περίπου μετά το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου δεν εμπόδισε τους ρουκετατζήδες που ήταν πανέτοιμοι και το μόνο που είχαν να κάνουν το απόγευμα ήταν οι τελευταίες δοκιμαστικές βολές και η μεταφορά των ρουκετών όπου επιστρατεύτηκαν μέχρι και μεγάλα φορτηγά!


Τα αυστηρά μέτρα στην φύλαξη των ρουκετών, η προσοχή των ρουκετατζήδων βοήθησε στο να μην υπάρξουν προβλήματα. Περισσότερο οργανωμένοι πλέον, ξεχωρίζεις τα συνεργεία από τα ομοιόμορφα μπλουζάκια, με τα ονόματά τους, αλλά και τους σπόνσορες.

Πολύ καλή η παρουσία του Δήμου, που από τους Τρεις Μύλους μοίραζε ενημερωτικό υλικό, δημοτικοί υπάλληλοι βρίσκονταν στα κρίσιμα σημεία εμποδίζοντας την είσοδο οχημάτων και προειδοποιώντας τους επισκέπτες. Κύπριοι και Τούρκοι βρέθηκαν πίσω από τα συνεργεία αλλά και στο λόφο πίσω από τον Άγιο Μάρκο να παρακολουθούν το έθιμο, ενώ ξένα τηλεοπτικά συνεργεία, μεταξύ αυτών και ένα γερμανικό, έκαναν εκτενή ρεπορτάζ, όπως εξάλλου και η ΕΡΤ, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης και πολλοί φωτορεπόρτερ. Πως άλλωστε να μην σε κερδίσει αυτό το μοναδικό θέαμα!

Και του χρόνου

Διαφήμιση