Αρχική Νέα Τοπικά Εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Σφαγών Χίου,(1822)

Εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Σφαγών Χίου,(1822)

10

 Με εκδήλωση στο ΟΜΗΡΕΙΟ Πνευματικό Κέντρο, Παρασκευή 27 Απριλίου και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία την Κυριακή 29 Απριλίου στον Ανάβατο, τιμά η Χίος τα θύματα των Σφαγών του 1822.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Συγκεκριμένα την Παρασκευή στις 7.30 μ.μ. η Περιφερειακή Ενότητα Χίου σε συνεργασία με το Μορφωτικό Σύνδεσμο ΦΑΡΟ Βαρβασίου και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα πραγματοποιήσει εκδήλωση, όπου μετά τον επετειακό χαιρετισμό της Διευθύντριας Β’βαθμιας εκπαίδευσης Ευτυχίας Βλυσίδου, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Η ΑΛΛΗ ΕΛΛΑΔΑ- ΑΠΟΣΤΙΧΑ ΜΥΣΤΙΚΑ- Ο ΑΝΑΒΑΤΟΣ ΤΗΣ ΧΙΟΥ» παραγωγής Γιώργου και Ηρούς Σγουράκη (ευγενική διάθεση του ΑΡΧΕΙΟΥ της ΕΡΤ).
Θα ακολουθήσει ομιλία με θέμα: «Ο αντίκτυπος των Σφαγών της Χίου του 1822, στην Ευρώπη», από την εκπαιδευτικό Γεωργία Χούλη.

Την Κυριακή, 29 Απριλίου, οι εκδηλώσεις μεταφέρονται στο μαρτυρικό χώρο του Αναβάτου.

Στις 7.40 το πρωί θα γίνει αναχώρηση λεωφορείων για τους προσκυνητές με προορισμό τον Ανάβατο, έξω από τη Δημαρχία Χίου.

Στις 9.00 το πρωί θα γίνει Αρχιερατική Λειτουργία, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκου αι θα ακολουθήσει αρχιερατικό μνημόσυνο και τρισάγιος το Μνημείο των Σφαγιασθέντων και κατάθεση στεφάνων.

Εκτός των άλλων θα παρουσιαστεί και μικρό δρώμενο από τα μέλη του ΦΑΡΟΥ Βαρβασίου.

Η επιστροφή θα γίνει στις 12.30 μ.μ..

 

Για κρατήσεις θέσεων στο λεωφορείο, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στη γραμματεία του ΦΑΡΟΥ, τηλ. 22710.20621 (5-8 μ.μ.)

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣτερνό ταξίδι για το Δημήτρη Λαϊνά, αποχαιρετιστήρια μηνύματα
Επόμενο άρθροMind School – Παίζω & Μαθαίνω: εκδηλώσεις 24/4/12