Αρχική Νέα Τοπικά Ομοσπονδία ΕΒΕ Χίου για Ανεμογεννήτριες: ΟΧΙ στις Βιομηχανικές Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Ομοσπονδία ΕΒΕ Χίου για Ανεμογεννήτριες: ΟΧΙ στις Βιομηχανικές Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

7

[«Η Ο.Ε.Β.Ε Χίου είναι υπέρμαχος των εναλλακτικών πηγών ενέργειας. Είναι όμως κατά των Βιομηχανικών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, όπως είναι η περίπτωση της ισπανικής Iberdola –Ρόκας, της οποίας οι γιγάντιες ανεμογεννήτριες θα αλλοιώσουν το νησιωτικό χαρακτήρα του τόπου μας και θα το μετατρέψουν σε εργοστάσιο παραγωγής εξαγώγιμης ηλεκτρικής ενέργειας χωρίς κανένα οικονομικό όφελος για το νησί», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία ΕΒΕ της Χίου.


Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Οι Έλληνες ζουν  σήμερα μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της ιστορίας τους. Ανεργία, πείνα, εξαθλίωση, ξεπούλημα της γης, των φυσικών πόρων, του αρχαιολογικού και του πολιτιστικού πλούτου είναι μερικά από τα αποτελέσματα των πολιτικών επιλογών και των μεθοδεύσεων των κυβερνώντων που παραχώρησαν την εθνική μας κυριαρχία στην Τρόικα και στους τραπεζίτες και υποθήκευσαν τις ζωές εμάς και των παιδιών μας.

Και έρχονται τώρα οι πολυεθνικές και οι ντόπιοι συνεργάτες τους με «Δούρειο Ίππο» την πράσινη ανάπτυξη και τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και τις ταχύτατες διαδικασίες αδειοδότησης (φαστ τρακ) να λεηλατήσουν τη γη μας και να καταστρέψουν ολοσχερώς το περιβάλλον του νησιού μας. Με πρόσχημα την πράσινη ενέργεια όλες σχεδόν οι κορυφογραμμές, τα οροπέδια και  οι πλαγιές των βουνών μας παραχωρούνται  στους επενδυτές αιολικών σταθμών. Αλήθεια με ποιο θράσος αυτοί οι επενδυτές – κατακτητές του τόπου μας θεωρούν ότι μπορούν να προχωρήσουν τα σχέδιά τους χωρίς να υπολογίζουν  το λαό  που σύρθηκε  στην ανεργία και τη φτώχεια και εκβιάζεται κάτω από το βάρος των χαρατσιών να συναινέσει σε όσους του τάζουν τα ψίχουλα της δήθεν ανάπτυξης: θέσεις εργασίας και μισθούς πείνας.

Η Ο.Ε.Β.Ε Χίου είναι υπέρμαχος των εναλλακτικών πηγών ενέργειας. Είναι όμως κατά των Βιομηχανικών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, όπως είναι η περίπτωση της ισπανικής Iberdola –Ρόκας, της οποίας οι γιγάντιες ανεμογεννήτριες θα αλλοιώσουν το νησιωτικό χαρακτήρα του τόπου μας και θα το μετατρέψουν σε εργοστάσιο παραγωγής εξαγώγιμης ηλεκτρικής ενέργειας χωρίς κανένα οικονομικό όφελος για το νησί.

Η συγκεκριμένη επένδυση πλήττει τον τουριστικό τομέα και ακυρώνει την δυνατότητα ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

Στερεί δια παντός τη δυνατότητα από την τοπική κοινωνία και τον Δήμο μας να εκμεταλλευτεί  ο ίδιος την αιολική ενέργεια προς όφελος των δημοτών του, ενώ θα καταστήσει το νησί δέσμιο ενεργειακά από ένα καλώδιο μιας ιδιωτικής και πολυεθνικής εταιρείας.

Τέλος, για τις θέσεις εργασίας προβλέπονται ελάχιστες τόσο κατά την διάρκεια εκτέλεσης του έργου όσο και κατά την αποπεράτωσή του, λόγω έλλειψης τεχνογνωσίας και τεχνικών προδιαγραφών.  

 

Για την Ο.Ε.Β.Ε. Χίου


 


Ο Πρόεδρος                                                                   Ο Γ. Γραμματέας

 

    Θωμάς Παραδείσης                                                          Ζαχαρίας Μαϊστράλης

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜιχάλης Καριάμης: Μια θέση στον τόπο του (για το Δημήτρη Λαϊνά)
Επόμενο άρθροΝοσοκομείο Χίου: μετά την επίσχεση & συμβολική κατάληψη γιατρών