Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη 3ο Γυμνάσιο Χίου: βιωματική βόλτα στην πόλη με το Σύλλογο Ατόμων με...

3ο Γυμνάσιο Χίου: βιωματική βόλτα στην πόλη με το Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία (VIDEO)

55


Κούραση, ταλαιπωρία και αίσθηση αποκλεισμού μερικά από τα στοιχεία που αποκόμισαν οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου Χίου που σε συνεργασία με τον Παγχιακό Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία, βίωσαν τι σημαίνει να είσαι άτομο που χρήζει βοήθεια και να θέλεις να κυκλοφορείς μέσα στην πόλη. (ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΟ VIDEO).


24 μαθητές του 3ου Γυμνασίου Χίου στα πλαίσια σχολικού προγράμματος για την οδική ασφάλεια, μαζί με τους καθηγητές τους και μέλη του Παγχιακού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρίες, χωρίστηκαν σε 5 ομάδες και έκαναν βόλτα στο κέντρο της πόλης της Χίου, με κλειστά μάτια, φορώντας ωτοασπίδες, πάνω σε αναπηρικό αμαξίδιο ή κάνοντας χρήση πατερίτσας.


Παρά τη βοήθεια της δημοτικής αστυνομίας και της τροχαίας, που σε πολλές περιπτώσεις παρενέβησαν για να φύγουν οδηγοί που είχαν παρκάρει παράνομα πάνω σε πεζοδρομία ή μετακίνησαν διαφημιστικές πινακίδες καφέ και ζήτησαν από καταστηματάρχες να μαζέψουν τα εμπορεύματά τους από τα πεζοδρόμια, οι δυσκολίες ήταν πολλές.


Τα παιδιά επισήμαναν επίσης τις κακοτεχνίες σε ράμπες, που είτε είναι απότομες είτε καταλήγουν σε φρεάτια με αποτέλεσμα να εγκλωβίζονται οι ρόδες των αμαξιδίων και τα μπαστούνια των τυφλών, αλλά και άλλα προβλήματα όπως την αδυναμία να μπουν σε όποιο κατάστημα επιθυμούσαν για να ψωνίσουν ή να βγάλουν χρήματα από ΑΤΜ τραπεζών! 

Όπως σημείωσαν οι υπεύθυνοι καθηγητές στην τάξη θα συζητήσουν την εμπειρία και στα πλαίσια του προγράμματος θα κάνουν τις δικές τους προτάσεις και παρατηρήσεις, που θα είναι διαθέσιμες και για τη Δημοτική Αρχή.


Μάλιστα με τα παιδιά συναντήθηκε ο Αντιδήμαρχος Χίου Παντελής Στεφάνου, που τόνισε ότι στα πλαίσια του τεχνικού προγράμματος εκπονείται μελέτη για να γίνουν έργα ύψους 100.000 ΕΥΡΩ που αφορούν την καλύτερη πρόσβαση και κίνηση στην πόλη της Χίου.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΓιάννης Μακριδάκης: Το τυράκι και η φάκα της ανάπτυξης
Επόμενο άρθροΚαταγγελία ΝΕ Χίου του ΚΚΕ για εργοστάσιο γάλακτος και απλήρωτους κτηνοτρόφους