Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Δημοκρατική Αριστερά: οι θέσεις από τους 4 υποψήφιους για συνεργασίες & επόμενη...

Δημοκρατική Αριστερά: οι θέσεις από τους 4 υποψήφιους για συνεργασίες & επόμενη μέρα (video)

49

 
Βασική προϋπόθεση για την επόμενη μέρα σε ότι αφορά τη Δημοκρατική Αριστερά είναι να φανεί από την κάλπη πως θα κινηθεί τελικά το εκλογικό σώμα.


Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου των 4 υποψηφίων της ΔΗΜΑΡ στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Χίου, η Ειρήνη Ψαρέλη σημείωσε ότι υπάρχουν οι κόκκινες γραμμές στη συνεργασία που είναι καταρχήν μέσα στην Ευρώπη και στο ΕΥΡΩ και από την άλλη απαγκίστρωση από το μνημόνιο. (video)Σε ότι αφορά το θέμα της συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ ο Μάνος Ζαχαριάδης ξεκαθάρισε ότι η ΔΗΜΑΡ διαφέρει τόσο με το ΠΑΣΟΚ όσο και με τα άλλα κόμματα. «Πέρα από το διαφορετικό πρόγραμμα, το ΠΑΣΟΚ είναι αυτό που αποδέχτηκε τα δύο μνημόνια έτσι όπως είναι», σημείωσε.


Μάλιστα ο Γιώργος Θεοτοκάς, επισήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ μόνο αν έχει μια ήττα θα συζητήσει μια συνεργασία. «Αλλιώς δεν πιστεύω ότι θα προχωρήσει σε μια συνεργασία», τόνισε.


Ο Σταμάτης Ζουμίδης ήταν ιδιαίτερα επικριτικός στην πρόταση Τσίπρα, κάνοντας λόγο για «ένα τσίρκο», αν και σημείωσε ότι προφανώς αλλιώς είπε αυτά που είπε ο Αλέξης Τσίπρας και αλλιώς παρουσιαστήκαν στη συνέχεια. Ζήτησε από το Χιώτη να ψηφίσει, σκεφτόμενος τα παιδιά και τα εγγόνια του και ότι ψηφίζουμε πολιτικά και όχι πρόσωπα (όπως αρκετοί υποψήφιοι ειδικά από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ζητούν).


Θέσεις της ΔΗΜΑΡ είναι να παρθούν πίσω οι μειώσεις μισθών, σημείωσε σε σχετική ερώτηση ο κ. Ζαχαριάδης, ενώ ο Γ. Θεοτοκάς τόνισε ότι στόχος είναι «ο απεγκλωβισμός από τους επαχθείς όρους του μνημονίου» και αναφέρθηκε στα ισοδύναμα μέτρα που η ΔΗΜΑΡ δια του προέδρου της Φώτη Κουβέλη έχει ήδη ανακοινώσει. Τόνισε όμως ότι πέρα από τα μέτρα, για να επιτευχθεί η απεμπλοκή χρειάζεται και μια ισχυρή εσωτερική σύμπνοια.


Η Ειρήνη Ψαρέλη συνέχισε λέγοντας ότι οι κοινωνίες είναι αυτές που θα οδηγήσουν σε μια διαφορετική κατεύθυνση και πρόσθεσε ότι «η κυρίαρχη κρίση είναι πολιτισμική και το πρόβλημα του ΕΥΡΩ δεν είναι το ελληνικό πρόβλημα».


Αεροδρόμιο & ανεμογεννήτριες


Ερωτώμενοι για τα τοπικά θέματα και τη θέση που εξέφρασε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υπέρ της επέκτασης του αεροδιαδρόμου, ο Μάνος Ζαχαριάδης σημείωσε ότι «είναι υπέρ της ανάπτυξης αλλά με πρόσημο θετικό για την ασφάλεια και το περιβάλλον». Σημείωσε επίσης ότι θα φέρει την ανάπτυξη ένα αεροδρόμιο που θα επιτρέπει να το επισκέπτονται ευκολότερα από προορισμούς χωρίς ενδιάμεσους σταθμούς.


Σχετικά με το θέμα των ανεμογεννητριών ο Γιώργος Θεοτοκάς σχολίασε τέλος ότι δεν είναι εξαρχής αντίθετοι με αυτή την επένδυση, όμως «θα πρέπει να αποδειχτεί η βιωσιμότητα και η συμβατότητα της επένδυσης με το χιακό περιβάλλον και ειδικά της καλλιέργειας της μαστίχας, από την ώρα που έχει τεθεί ο συγκεκριμένος προβληματισμός».

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΓιώργος Παπαϊωάννου: Κρίνεται η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας
Επόμενο άρθροΜαρία Ηλ. Τσάκου- ΔΡΑΣΗ: συνέντευξη τύπου (3/5)