Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Οικολόγοι Πράσινοι: ψήφο με οργή αλλά και σκέψη (video)

Οικολόγοι Πράσινοι: ψήφο με οργή αλλά και σκέψη (video)

9

 «Να δούμε σημεία συγκλίσεων με προοπτική για άμεση διακυβέρνηση της χώρας. Να εξετάσουμε την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους», τόνισε ο Γιώργος Τσέκος, Συντονιστής της Γραμματείας εκπαιδευτικού τομέα των Οικολόγων Πράσινων, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου (video).


Μαζί με τους υποψήφιους βουλευτές της Χίου και συγκεκριμένα τη Μαρία Μπογή, τη Φιλία Χαλάτση και το Βασίλη Μπάλλα (απουσίαζε ο Γιώργος Κοτσακάς) παρουσίασε τις θέσεις των Οικολόγων Πρασίνων.

«Η χώρα δεν κινδυνεύει από ακυβερνησία αν τα δύο μεγάλα κόμματα που την οδήγησαν στην καταστροφή δεν μπορέσουν να συγκεντρώσουν τις 151 έδρες. Κινδυνεύει όμως αν βρεθεί στις 7 Μαΐου χωρίς σοβαρές και ουσιαστικές προτάσεις εξόδου από την κρίση», επισήμανε ο Γιώργος Τσέκος.

Καλώντας τους πολίτες να ψηφίσουν την Κυριακή ναι μεν οργή αλλά με περισυλλογή και σκέψη για τη διαμόρφωση ενός νέου πολιτικού χάρτη, διαφορετικό αυτό που ταλαιπώρησε τη χώρα από τη μεταπολίτευση και μετά, οι Οικολόγοι Πράσινοι τόνισαν ότι έχουν τρόπους και διεξόδους για έξοδο από την κρίση. Μια κρίση που δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά και κοινωνική, πολιτική και θεσμική.

«Ζητάμε μια διέξοδο που θα πρέπει να αντιμετωπίσει όσα μας έχουν φορτώσει με τα μνημόνια 1 και 2 και να ανοίξουμε διαδρόμους στον πυλώνα της βιώσιμης ανάπτυξης στον πυλώνα που αναφέρεται στην ανασύνταξη και ανασυγκρότηση του παραγωγικού ιστού της χώρας. Με τις δυνάμεις εργασίας να απολαμβάνουν την παραγωγή του πλούτου ταυτόχρονα με την ανασυγκρότηση της υπαίθρου. Να επενδύσουμε στην αλληλέγγυα και κοινωνική οικονομία στην τοπική οικονομία», είπε ο κ. Τσέκος. Μάλιστα ανέφερε ότι πολλές φορές δίνουν ως παράδειγμα τη δουλειά που γίνεται στην Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου.

Μιλώντας για το σχεδιασμό της οικονομίας, κατέθεσε την πρόταση των Οικολόγων Πρασίνων για σχεδιασμό που πρέπει πρώτα να γίνεται σε περιφερειακό επίπεδο και μετά να υπάρξει χάραξη κεντρικής πολιτικής.

«Είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο με τις δυνάμεις που θέλουν την αλλαγή σελίδας εκτός από Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι μας οδηγούν σε μια διέξοδο από την κρίση με τις ίδιες συνταγές που μας οδήγησαν στην κρίση!», ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος των οικολόγων πρασίνων για την επόμενη μέρα των εκλογών.

Ο Γιώργος Τσέκος αναφέρθηκε επίσης και στον τρόπο που λειτουργούν οι Οικολόγι Πράσινοι, χωρίς αρχηγό αλλά με γραμματεία ισότιμων μελών και που έχουν το θάρρος να παραιτούνται οι ευρωβουλευτές κατά τα συμφωνηθέντα, αφού η σχέση τους με την πολιτική δεν είναι επαγγελματική, αλλά από διάθεση προσφοράς στα κοινά.

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠροεκλογική συγκέντρωση ΚΚΕ, ομιλία Γ. Τούσσα (video)
Επόμενο άρθροΠΑΣΟΚ: προεκλογική ομιλία με τη Μαριλένα Κοππά (4/5)