Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Μαρία Ηλ. Τσάκου: τα 5 σημεία της πολιτικής της ΔΡΑΣΗΣ (VIDEO)

Μαρία Ηλ. Τσάκου: τα 5 σημεία της πολιτικής της ΔΡΑΣΗΣ (VIDEO)

303

Οι ιδέες, αξίες και το φιλελεύθερο όραμα του Στέφανου Μάνου έκαναν τη Μαρία Τσάκου να πολιτευτεί και να είναι υποψήφια στο νομό της Χίου με τη ΔΡΑΣΗ.


 


Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην «ωμή ειλικρίνεια και συνέπεια» του κ. Μάνου, γεγονός που όπως είπε τον έφερε ακόμα και εκτός πολιτικής σκηνής, ενώ δήλωσε πεπεισμένη ότι η ΔΡΑΣΗ θα βρεθεί στη Βουλή, θα βοηθήσει για να κυβερνηθεί ο τόπος, να μην αποκοπεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και να μην επιτευχθεί ο εκβαλκανισμός της.


 


Μεταφέροντας βασικά στοιχεία από το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΔΡΑΣΗΣ, σημείωσε ότι αν εφαρμοζόταν θα υπήρχε εντός μικρού διαστήματος πλεόνασμα, όπως είχε επιτευχθεί την περίοδο που ήταν υπουργός οικονομικών ο Στ. Μάνος.


Συγκεκριμένα κωδικοποίησε σε 5 σημεία τις προτάσεις της ΔΡΑΣΗΣ η Μαρία Τσάκου, υποψήφια βουλευτής στο νομό Χίου.


1. Δραστική συρρίκνωση του κράτους και κάθε περιττής κρατικής δαπάνης. Αυτό είναι το μεγάλο και, αν θέλετε, μοναδικό ουσιαστικό διακύβευμα σήμερα: το κούρεμα, όχι των μισθών μας, αλλά του κράτους.


2. Επιβολή ενιαίας επίπεδης φορολογίας της τάξεως του 20% για όλα τα εισοδήματα μέχρι τις 100.000 ευρώ το χρόνο (25% από τις 100.000 και πάνω, 30% από τις 300.000 και πάνω), με αφορολόγητο όριο τις 5.000 ευρώ.


3. Άμεση καθιέρωση Βασικής Εθνικής Σύνταξης 700 ευρώ το μήνα, για κάθε πολίτη 67 ετών και πάνω, χωρίς καμία απολύτως προϋπόθεση, δηλαδή με μηδενικές κρατήσεις τόσο από τον εργαζόμενο όσο και από τους εργοδότες (χωρίς φυσικά να θίγονται οι ήδη κατοχυρωμένες μεγαλύτερες συντάξεις). Όποιος επιθυμεί μεγαλύτερη σύνταξη συμβάλλεται ελεύθερα με όποιο ταμείο συνταξιοδότησης επιλέξει. Η Βασική Εθνική Σύνταξη καταβάλλεται από το κράτος. Εργαζόμενοι και εργοδότες, επαναλαμβάνω, απαλλάσσονται άμεσα από τις κρατήσεις, βελτιώνοντας μέσα σε μία ημέρα την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και ενθαρρύνοντας τις προσλήψεις.4. Πλήρης απελευθέρωση των επαγγελμάτων, κατάργηση των νομικών περιορισμών στις εργασιακές σχέσεις, ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, δραστικός περιορισμός των παράλογων προνομίων των συνδικαλιστών και των εκατοντάδων παράλογων και ληστρικών επιδομάτων, απελευθέρωση αγορών και προϊόντων.


5. Άμεση κατάργηση κάθε φόρου στην κατοχή ακίνητης περιουσίας. Θέσπιση ενιαίου ανταποδοτικού τέλους αποκλειστικά για τη χρηματοδότηση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης”.


 Εξηγώντας τους λόγους που η ίδια είναι υποψήφια με τη ΔΡΑΣΗ σημείωσε:


«Κατεβαίνω με τη Δράση και θα μείνω εδώ και μετά τις εκλογές. Δεν έχω καμία ανάγκη προβολής ή επαγγελματικής ή οικονομικής αποκατάστασης. Έχω όμως τεράστια ανάγκη να δουλέψω και για τους άλλους να ζήσω με τους άλλους και να κάνω όλα όσα κακώς δεν έκανα μέχρι τώρα κι άφησα τρίτους να τα κάνουν στη θέση μου…


Έχω ανάγκη να βρω τον καλύτερο τρόπο να εκμεταλλευτούμε όλοι μαζί τα τόσα πλεονεκτήματα που διαθέτει η Χίος, τη γεωγραφική της θέση την πλούσια ιστορία της τη μαστίχα, τη ναυτιλία και κυρίως την ποιότητα των ανθρώπων, το ανοιχτό τους μυαλό την ευρηματικότητα, την νοικοκυροσύνη και την προκοπή τους».


Μάλιστα τόνισε ιδιαίτερα την επιθυμία της να προσφέρει και μέσα από το Κοινοβούλιο, ενώ σημειώνοντας ότι είναι κόρη του Ηλία Τσάκου και ανιψιά του Παναγιώτη Τσάκου συνέχισε:


«Είμαι γνήσιο τέκνο της Ναυτιλίας. Μεγάλωσα μέσα στα ναυτιλιακά γραφεία και αγάπησα τη θάλασσα και τα βαπόρια τόσο που αποφάσισα από πολύ νωρίς την άλλη μου μεγάλη αγάπη, τη νομική επιστήμη, το Δίκαιο, να τη συνδέσω με τη ναυτοσύνη αποκτώντας μάστερ —πού αλλού;— στο Ναυτικό Δίκαιο. Με αυτή την ιδιότητα δουλεύω σχεδόν είκοσι χρόνια ως νομικός σύμβουλος στις οικογενειακές ναυτιλιακές εταιρείες. Είμαι μέλος του ΔΣ του Διεθνούς Κέντρου Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης του Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος», που έχει έδρα εδώ στη Χίο και πήρε το όνομά του από τη λατρευτή γιαγιά αλλά και από την άτυχη και πρόωρα χαμένη πρώτη εξαδέλφη μου. Πρόσφατα δε εκλέχτηκα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της HELMEPA (Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος) και ελπίζω πως και μέσα από το ρόλο της Ειδικής Γραμματέως αυτού του οργανισμού θα κατορθώσω να προσφέρω στη θάλασσα, αλλά και στα ελληνικά νησιά και στα παράλιά μας.


 


 


 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣταμάτης Κάρμαντζης: Οικογένεια- το μέλλον της Ελλάδας
Επόμενο άρθροΣτέφανος Μάνος: Δράση, Πολίτες, όχι πελάτες