Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος ΑΝΤΑΡΣΥΑ: κόκκινη ψήφο αντίστασης και αντικαπιταλιστικής ανατροπής (VIDEO)

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: κόκκινη ψήφο αντίστασης και αντικαπιταλιστικής ανατροπής (VIDEO)

10


  «Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με την έντονη και διαρκή παρουσία της στα κινήματα που καθημερινά παλεύουν από τη γειτονιές και την πλατείες έως και τις γενικές απεργίες θα αντιπαλέψει με όλες τις δυνάμεις της και στο εκλογικό πεδίο αυτό το μαύρο μέτωπο. Η παρούσα εκλογική μάχη έχει ως πρωταρχικό στόχο όχι μόνο την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής που εξαθλιώνει το λαό αλλά και τη δημιουργία μεγάλων ενωτικών αγωνιστικών κινητοποιήσεων που θα δημιουργήσουν τα αναγκαία ρήγματα, και τις προϋποθέσεις για την αλλαγή πορείας προς το σοσιαλισμό και τη νέα κομμουνιστική προοπτική», τόνισαν τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου (26/4) για την παρουσίαση του ψηφοδελτίου στην εκλογική περιφέρεια Χίου.

«Το ψηφοδέλτιό μας αποτελείται από αγωνιστές και αγωνίστριες με συνεπή πορεία και δράση ετών στο φοιτητικό, εργατικό και λαϊκό κίνημα, που φιλοδοξούν να εκφράσουν στην τοπική κοινωνία την αντίληψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την πολύ αυτή κρίσιμη περίοδο που διανύουμε», τόνισε ο Παντελής Καλόγερος που παρουσίασε και τους υποψήφιους που είναι οι:

Αποστολίδης Ζαννής, Μηχανικός

Γανιάρη Καλλιόπη (Πόπη), Μεταλλειολόγος Μεταλλουργός Μηχανικός

Δημητριάδης Βλάσιος, Ηλεκτρονικός Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών

Φιστουρή Μαρία, Ιδιωτική Υπάλληλος


Ζούμε μια ιστορική περίοδο απ’ αυτές που σημαδεύουν την πορεία της ανθρωπότητας. Πέντε χρόνια μετά το ξέσπασμα της παγκόσμιας κρίσης, της μεγαλύτερης μετά το Β’ παγκόσμιο Πόλεμο, όχι μόνο δε διαφαίνεται διέξοδος, αλλά αντίθετα τη βλέπουμε να βαθαίνει και να επεκτείνεται. Οξύνονται οι αντιφάσεις που διαπερνούν την καπιταλιστική παραγωγή, η αντιμετώπιση της πτωτικής τάσης του ποσοστού κέρδους, η υπερδιόγκωση της χρηματοπιστωτικής σφαίρας, οι σύγχρονες μορφές που παίρνουν οι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί, σημείωσε η Πόπη Γανιάρη.


Αντίθετα με την κινδυνολογία, στην οποία δυστυχώς υποκύπτει και μερίδα της αριστεράς, εμείς υποστηρίζουμε ότι η αντικαπιταλιστική αποδέσμευση από ευρώ ΕΕ είναι προϋπόθεση για μια άλλη πορεία της χώρας, για την άσκηση μιας άλλης οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής, με τους εργαζόμενους στο τιμόνι και το λαό κυρίαρχο της μοίρας του, τόνισε.


 


 


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, σημείωσε ο Βλάσης Δημητριάδης, προτείνει στις μαχόμενες δυνάμεις της Αριστεράς και του κινήματος το αναγκαίο –σύμφωνα με την άποψή της– πολιτικό πλαίσιο για την ανατροπή της επίθεσης όχι κλείνοντας, αλλά ανοίγοντας τη συζήτηση για τους αναγκαίους άξονες δράσης και περιεχομένου που μπορούν να προκαλέσουν ρήγματα και να ανοίξουν το δρόμο για μια άλλη πορεία. Και με την αναγκαία για τη συγκυρία αυτή πρόταση κατεβαίνουμε και στην επερχόμενη εκλογική μάχη. Μια πρόταση και ένα πρόγραμμα κοινής δράσης, εργατικής απάντησης και αριστερής διεξόδου από την κρίση που στα πιο βασικά του σημεία συμπυκνώνεται στα ακόλουθα.


Ανατροπή της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και όλων των κομμάτων που συνιστούν δεκανίκια της ίδιας πολιτικής. Όχι στη νέα δανειακή σύμβαση, όχι στην «ευρωπαϊκή οικονομική διακυβέρνηση». Να καταργηθεί το Mνημόνιο, το Μεσοπρόθεσμο και οι εφαρμοστικοί νόμοι. Όχι στο ξεπούλημα και τη λεηλασία της δημόσιας περιουσίας. Να καταργηθεί το σύμφωνο για το ευρώ. Στάση πληρωμών και μονομερής διαγραφή του ληστρικού χρέους. Έξοδος από το ευρώ, ρήξη και αποδέσμευση από την ΕΕ, το ΔΝΤ και το ΝΑΤΟ. Εθνικοποίηση-κρατικοποίηση των τραπεζών, των επιχειρήσεων στρατηγικής για την οικονομία σημασίας και μεγάλων επιχειρήσεων που κλείνουν, χωρίς αποζημίωση, με εργατικό, λαϊκό και κοινωνικό έλεγχο. Ανασυγκρότηση του κατεστραμμένου εντός των ΕΕ-ΟΝΕ παραγωγικού ιστού της χώρας. Ριζική μείωση στρατιωτικών δαπανών και εξοπλισμών. Αναδιανομή του πλούτου σε βάρος των κερδών και υπέρ των εργαζομένων. Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Να ακυρωθούν τα χαράτσια. Να φορολογηθούν δραστικά το κεφάλαιο και οι χρηματοπιστωτικές συναλλαγές. Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής ανάγκης. Ριζική μείωση της φορολογίας των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Απαγόρευση απολύσεων, κατοχύρωση των συλλογικών συμβάσεων, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, ουσιαστική προστασία των ανέργων.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣταμάτης Κάρμαντζης: Οικογένεια- το μέλλον της Ελλάδας
Επόμενο άρθροΣτέφανος Μάνος: Δράση, Πολίτες, όχι πελάτες