Αρχική Πολιτισμός Γυμνάσιο Βροντάδου- Φιλοπρόοδος Όμιλος Βροντάδου: πολιτιστικό πρόγραμμα ” Η μάχη του...

Γυμνάσιο Βροντάδου- Φιλοπρόοδος Όμιλος Βροντάδου: πολιτιστικό πρόγραμμα ” Η μάχη του Αίπους.100 χρόνια μετά…”

34

 Φέτος, συμπληρώνονται 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Χίου.

Το Γυμνάσιο Βροντάδου και ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Βροντάδου, υλοποιούν το πολιτιστικό πρόγραμμα ” Η μάχη του Αίπους.100 χρόνια μετά…”, σαν μια ελάχιστη ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης σε εκείνους που με οποιοδήποτε τρόπο βοήθησαν στην απελευθέρωση του νησιού μας.

Στόχος μας ο εντοπισμός και η καταγραφή όσο γίνεται περισσότερων στοιχείων της προσωπικότητας και της δράσης τους. Βιογραφικά σημειώματα, φωτογραφίες, μετάλλια, επιστολές, ημερολόγια αλλά και προσωπικές μαρτυρίες, αποτελούν ανεκτίμητο υλικό για την έρευνά μας.

Για το σκοπό αυτό έχουν αποσταλεί ενημερωτικές ηλεκτρονικές επιστολές σε σχολεία, συλλόγους και μέσα μαζικής ενημέρωσης των περιοχών καταγωγής των πρωταγωνιστών. Το υλικό που συγκεντρώνεται, παρουσιάζεται από τις σελίδες του ιστότοπου που δημιουργήθηκε για το σκοπό αυτό στη διεύθυνση http://aipos.wikispaces.com

Από αυτή την καταγραφή δεν θα μπορούσε να λείπει η συμβολή των κατοίκων του Βροντάδου, που με τη στάση και δράση τους στήριξαν τους πρωταγωνιστές και απέσπασαν τα πιο κολακευτικά τους σχόλια. Αυτούς τους ανθρώπους θέλουμε να θυμηθούμε και αυτή τη δράση να καταγράψουμε στη συνάντηση μνήμης που θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Φ.Ο.Β. την Κυριακή 13 Μαΐου 2012 και ώρα 10:30 π.μ.

Το υλικό που θα συγκεντρωθεί μαζί με αυτό που ήδη υπάρχει στο μουσείο του Φ.Ο.Β., θα εκτεθεί το τριήμερο των επετειακών εκδηλώσεων 16,17,και 18 Νοεμβρίου 2012.

Φέτος είναι 100 χρόνια μετά… Ας μη το ξεχνάμε. Ας κάνουμε το καλύτερο στη μνήμη τους…

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕΚΛΟΓΕΣ 2012: μάχη Κωστή- Σταμάτη για την έδρα, μπροστά ο Τριαντάφυλλος
Επόμενο άρθροΚλειστός, και την ΤΡΙΤΗ, δρόμος από Αγ. Κήρυκo έως διασταύρωση Πούλου, στο Βροντάδο