Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Δημοκρατική Αριστερά: ευχαριστούμε για το μεγαλύτερο πανελλαδικό ποσοστό στη Χίο

Δημοκρατική Αριστερά: ευχαριστούμε για το μεγαλύτερο πανελλαδικό ποσοστό στη Χίο

4


Ο Χιώτικος , όπως και όλος ο   Ελληνικός λαός μίλησε και καταδίκασε  τις πολιτικές δυνάμεις που οδήγησαν τη χώρα στα σημερινά αδιέξοδα. 

Καταδίκασε  τις πολιτικές του μνημονίου.
Το εκλογικό αποτέλεσμα, αποτυπώνει τις επιλογές του λαού και ανατρέπει το δικομματικό σύστημα.

Αποτυπώνει την οργή και την αγανάκτηση των πολιτών.
Η
  εντολή του λαού είναι σαφής. Απαιτείται  αλλαγή πολιτικής. Απαιτείται προοδευτική πολιτική με  ανάπτυξη, με κοινωνικές προτεραιότητες, σύγχρονο και αποτελεσματικό κράτος, προστασία των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων, δίκαιη κατανομή των βαρών.


Σταθερή είναι η θέση της ΔΗΜΑΡ για προσπάθεια συγκρότησης κυβέρνησης ευρείας λαϊκής και κοινοβουλευτικής νομιμοποίησης. Η κυβέρνηση ευρείας λαϊκής νομιμοποίησης θα πρέπει να εξασφαλίζει την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη και να προχωρήσει στην απαγκίστρωση από το μνημόνιο.  Κάθε πολιτική δύναμη πρέπει να ξεκαθαρίσει τη στάση της απέναντι σε αυτά τα δυο σημεία.

Για τη ΔΗΜΑΡ το εκλογικό αποτέλεσμα είναι μια σημαντική επιτυχία  και ταυτόχρονα ενθάρρυνση.
Είμαστε μία νέα πολιτική δύναμη. Με ζωή μικρότερη από δύο χρόνια πετύχαμε να μας εμπιστευτούν στην Χίο 3.000 πολίτες και να μας δώσουν το πρώτο Πανελλαδικό ποσοστό της Δημοκρατικής Αριστεράς. (10%)


Τους ευχαριστούμε όλους και όλες και δεσμευόμαστε ότι την  εμπιστοσύνη τους θα την τιμήσουμε και θα την κάνουμε δύναμη για την Χίο και την  Ελλάδα.

 

Για την οργάνωση Χίου.

Ζουμίδης Σταμάτης,   Ζαχαριάδης Μάνος, Θεοτοκάς Γιώργος, Ψαρέλλη Ειρήνη