Αρχική Νέα Τοπικά ΑΘΗΝΑ: Το ακροδεξιό αμόκ του Κασιδιάρη σε πρώτο πλάνο

ΑΘΗΝΑ: Το ακροδεξιό αμόκ του Κασιδιάρη σε πρώτο πλάνο

16

 ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: tvxs.gr

Ασύλληπτος παραμένει ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής και υποψήφιος βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης, μετά τοβίαιο επεισόδιο εις βάρος της Λιάνας Κανέλλη και της Ρένας Δούρου, στον αέρα τηλεοπτικής εκπομπής του ANT1. Ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής καταζητείται μετά την εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ελένης Ράϊκου, αφού ξυλοκόπησε την βουλευτή του ΚΚΕ κατά τη διάρκεια της εκπομπής. Το αυτόφωρο για τον Ηλία Κασιδιάρη λήγει το Σάββατο το πρωί. Το περιστατικό έκανε το γύρο του κόσμου με πρωτοσέλιδα θέματα του διεθνούς Τύπου, ενώ αποτελεί το κεντρικό θέμα των περισσότερων μεγάλων ελληνικών εφημερίδων.

 
Υπενθυμίζεται πως ο Ηλίας Κασιδιάρης είναι υπόδικος και κατηγορείται για συνδρομή σε ληστεία απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη,παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Η δίκητου ήταν προγραμματισμένη για τις 6 Ιουνίου, ωστόσο αναβλήθηκε για τη Δευτέρα 11 Ιουνίου.

«Τον ψάχνουμε παντού»

«Ελέγχουμε όλα τα γνωστά σημεία στα οποία θα μπορούσε ο συγκεκριμένος άνθρωπος να βρίσκεται» δήλωσε στη ΝΕΤ ο εκπρόσωπος Τύπου της ΑστυνομίαςΘανάσης Κοκκαλάκης, κληθείς να απαντήσει στο γιατί παραμένει ασύλληπτος ο Ηλίας Κασιδιάρης.
 
«Υπάγεται ακριβώς στις ίδιες συνήθεις διαδικασίες που υπάγεται οποιοσδήποτε άνθρωπος μέσα στην ελληνική επικράτεια» υποστήριξε ο κ. Κοκκαλάκης, απορρίπτοντας τις κατηγορίες σε βάρος της αστυνομίας για επιεική μεταχείριση των μελών της Χρυσής Αυγής.
 
«Εδώ και 17-18 χρόνια η Ελληνική Αστυνομία προσλαμβάνει το προσωπικό της μέσα από το σύστημα των Πανελληνίων  Εξετάσεων. Ουσιαστικά απορροφά το προϊόν της κοινωνίας. Αυτό θα πρέπει να γίνει αντιληπτό απ’ όλους. Το γεγονός ότι κάποιος μπορεί να προτιμά, για οποιοδήποτε λόγο, ένα συγκεκριμένο κόμμα, είτε προέρχεται από το κέντρο, είτε από την Αριστερά είτε από τη Δεξιά, εμάς ως οργανισμό αυτό μας αφορά στο βαθμό εκείνο που δεν κάνει σωστά τη δουλειά του» σημείωσε ως προς τη σχέση της Αστυνομίας με τη Χρυσή Αυγή. 
 
Παρέμβαση Πικραμμένου: Δεν θα χαρίσουμε σε κανέναν το ρόλο του αυτόκλητου σωτήρα
 
Εν τω μεταξύ, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της χώρας, Παναγιώτης Πικραμμένος βρέθηκε στο υπ. Προστασίας του Πολίτη για προγραμματισμένη σύσκεψη. Σημείωσε ότι η κυβέρνηση αυτή, όπως και κάθε κυβέρνηση, είναι αποφασισμένη να μην χαρίσει σε κανέναν το ρόλο του «αυτόκλητου σωτήρα» ή του τιμητή της νομιμότητας.
 
Σημείωσε ότι η προστασία των ατομικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, η εγγύηση του θεμελιώδους αγαθού της δουλειά του κράτους και όχι της οποιασδήποτε ομάδας, υπογραμμίζοντας ότι δεν πρέπει να δώσουμε επιχειρήματα ασφάλειας, είναι σε αυτούς που επιδιώκουν να εμφανίσουν τις Αρχές αδύναμες να προστατεύουν τον πολίτη. Απευθυνόμενος στον υπουργό, Λευτέρη Οικονόμου, ζήτησε την εντατικοποίηση της αστυνόμευσης, τόσο για τη διασφάλιση του ομαλού κλίματος κατά την προεκλογική περίοδο όσο και για την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.
 
Σημειώνεται ότι λίγο μετά το περαστικό στον τηλεοπτικό σταθμό του ΑΝΤ1, ο κ. Πικραμμένος είχε επικοινωνήσει με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, ενώ μιλώντας με τον γραμματέα της Χρυσής Αυγής τού ζήτησε να τηρηθεί αυστηρά η νομιμότητα κατά την προεκλογική περίοδο.
 
Κανέλλη: Η κάλπη είναι μπροστά
 
Στο ζήτημα επανήλθε και η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη που δέχτηκε την επίθεση. «Η χώρα έχει εκπαιδευτεί από τη μεταπολίτευση και μετά να δέχεται τέτοια φαινόμενα ως χαρτομαγκιές» σημείωσε μιλώντας στη ΝΕΤ και επισήμανε πως «έχουμε εξοικειωθεί με το τέρας και απλώς χάρη στη σύμπτωση του τέλους μιας εκπομπής τραβήχτηκε η κουρτίνα και φάνηκε το ζονκ». «Θυμηθείτε πόσοι επίχαιραν με κάτι γιαουρτώματα» σημείωσε. Ερωτηθείσα αν εκτιμά ότι το περιστατικό θα επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα της 17ης Ιουνίου, απάντησε: «Το εύχομαι, το ζητάω, το περιμένω, το προσδοκώ, το ονειρεύομαι». «Αν μπορούσα να προτείνω μια αντίδραση σε αυτό, πέρα από το μαύρο στο μαύρο, είναι η κάλπη είναι μπροστά και η ιστορία είναι το μεγαλύτερο δικαστήριο» πρόσθεσε.
 
Τα ελληνικά πρωτοσέλιδα για την επίθεση 

Σάλος έχει προκληθεί από το περιστατικό σε ελληνικά και στα ξένα ΜΜΕ. Η επίθεση του Ηλία Κασιδιάρη έκανε χθες το γύρο του κόσμου με ηχηρούς τίτλους στα μεγαλύτερα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Σήμερα αποτελεί κεντρικό θέμα στις μεγαλύτερες ελληνικές εφημερίδες.
 
«Τα Λεβεντόπαιδα του Μιχαλολιάκου σε όλο… το μεγαλείο τους» αναφέρει το Έθνοςμε τίτλο «Μαύρη Αυγή» και υπότιτλο «ακροδεξιό αμόκ σε πρώτο πλάνο». Η εφημερίδα επιπλέον φιλοξενεί θέμα με τίτλο «Ηλ. Κασιδιάρης: Έργα και Ημέρες» σημειώνοντας «κρυφτούλι με το αυτόφωρο από τον νταή της Χρυσής Αυγής».  


 
«Όχι στη Βία» το πρωτοσέλιδο των Νέων που σημειώνουν ότι η «λίστα της ντροπής» μεγαλώνει κι έχουν χτύπημα «η ωμή βία της Χρυσής Αυγής σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση». Η εφημερίδα παραθέτει φωτογραφίες από διάφορα παλαιότερα περιστατικά, και προπηλακισμών πολιτικών, και φιλοξενεί ρεπορτάζ και θέμα με τίτλο «Ποιοι είναι ποιοι».

Χωρίς η επίθεση στη Λιάνα Κανέλλη να είναι το πρώτο θέμα στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ο Ριζοσπάστης δίνει τίτλο: «Τραμπούκικη επίθεση Χρυσαυγίτη στη Λιάνα Κανέλλη και προτρέπει: «Να εξουδετερωθεί από το λαό το μαστίγιο του συστήματος».


 
«Να σταματήσουμε τον κατήφορο» είναι ο τίτλος της Αυγής που σημειώνει «κοινωνική ανασφάλεια, ναζιστικές προκλήσεις και πράξεις αυτοδικίας» ως τα παιδιά του Μνημονίου.

«Τρόμαξε την Ελλάδα η βία των Ναζιστών» σημειώνει ο Ελεύθερος Τύπος με τίτλο «Το παρακράτος της Χρυσής Αυγής σε δράση».

«Πάγωσε η Ελλάδα. Το αληθινό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής» είναι ο τίτλος τουΑγγελιοφόρου, ενώ η εφημερίδα Μακεδονία σημειώνει «Αποκάλυψη με μηνύματα. Οι μάσκες της Χρυσής Αυγής έπεσαν στον αέρα».

Ο γερμανικός Τύπος
 
«Έλληνας νεοναζί επιτίθεται σε γυναίκες σε τοκ σόου» γράφει το Focus. Ίδιος είναι ο τίτλος και στο Stern, ενώ η Die Zeit στην ιστοσελίδα της γράφει: «Βουλευτής ελληνικού νεοναζιστικού κόμματος ξυλοκοπά συνάδελφο».
 
Η εφημερίδα Die Welt αναφέρει στον τίτλο «Νεοναζί ξυλοκοπά γυναίκα πολιτικό σε ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή» και παρατηρεί: «Ο εκπρόσωπος του ακροδεξιού ελληνικού κόμματος «Χρυσή Αυγή», Ηλίας Κασιδιάρης, επιτέθηκε κατά τη διάρκεια ζωντανής εκπομπής σε δύο πολιτικούς. Μία από αυτές την χτύπησε τρεις φορές στο πρόσωπο». Παρατίθενται τα γεγονότα και σημειώνεται ότι έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης του Κασιδιάρη και ότι το γεγονός καταδικάστηκε έντονα από την κυβέρνηση.
 
Στην ιστοσελίδα του ειδησεογραφικού δικτύου N24 και με τίτλο «Έλληνας νεοναζί ξυλοκοπά πολιτικό» αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Εκρηκτική κατάσταση σε talkshow της ελληνικής τηλεόρασης. Κατόπιν λογομαχίας, ο εκπρόσωπος του νεοναζιστικού κόμματος Χρυσή Αυγή, Ηλίας Κασιδιάρης, περιέβρεξε με ένα ποτήρι νερό την εκπρόσωπο του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, κα Ρένα Δούρου, με ένα ποτήρι νερό. Εν συνεχεία επιτέθηκε στην εκπρόσωπο του ΚΚΕ κα Λιάνα Κανέλλη με δύο χαστούκια και μια γροθιά… Η εισαγγελία της Αθήνας διέταξε έρευνα και τη σύλληψη του δράστη. Κατά του Κασιδιάρη βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη νομική διαδικασία για παράνομη οπλοκατοχή και συμμετοχή σε ληστεία. Ο καβγάς ξεκίνησε όταν οι συνομιλητές αναφέρθηκαν στην εν λόγω δίωξή του…».
 
Στην ιστοσελίδα του ειδησεογραφικού δικτύου N-TV γίνεται αναφορά στο επεισόδιο με τίτλο «Έλληνας Νεοναζί τα παίρνει στο κρανίο. Ξυλοδαρμός κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής λογομαχίας» και σημειώνεται χαρακτηριστικά: «Λίγο πριν από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου οι ψηφοφόροι έχουν τη δυνατότητα να σχηματίσουν γνώμη για τους υποψηφίους μέσω της πρωινής εκπομπή του ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1. Όταν έγινε αναφορά σε μια νομική διαδικασία που έχει κινηθεί ήδη κατά του εκπροσώπου του νεοναζιστικού κόμματος Χρυσή Αυγή, Κασιδιάρη, αυτός ξέσπασε σε βιαιοπραγίες και εν συνεχεία διέφυγε».

Διαφήμιση