Αρχική Νέα Τοπικά Αστρονομικές αναζητήσεις στο Αίπος

Αστρονομικές αναζητήσεις στο Αίπος

7

 Η Αστρονομική Ομάδα Φοιτητών Πανεπιστημίου Κρήτης (Α.Ο.Φ.Π.Κ.) και ο Σύλλογος Φίλων Αστρονομίας Κρήτης διοργανώνουν βραδιά Αστρονομίας την προσεχή Δευτέρα, 16 Ιουλίου, στο Αίπος.

 

Για πρώτη φορά κλιμάκιο των δύο ομάδων θα βρεθεί στην Χίο για εκλαϊκευμένες παρουσιάσεις Αστρονομίας και αστροπαρατήρηση μέσα από μεγάλα ερασιτεχνικά τηλεσκόπια με παράλληλο μάθημα ουρανογραφίας ( αναγνώριση των Αστερισμών – μυθολογία του ουρανού κ.α. ).

 

Η εκδήλωση θα φέρει κοντά και Χιώτες με τηλεσκόπια, και θα τους βοηθήσει να εξοικειωθούν με τα τηλεσκόπια τους και τον νυχτερινό ουρανό.

 

Παράλληλα θα γίνουν φωτομετρήσεις με ειδικά όργανα για να διαπιστωθεί η ποιότητα του νυχτερινού ουρανού της Χίου, τα δεδομένα των οποίων θα προστεθούν στον Πανελλήνιο Χάρτη φωτορύπανσης που σχεδιάζει το darksky.gr


Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ξενάγηση στον νυχτερινό ουρανό, μάθημα ουρανογραφίας και εκμάθηση των αστερισμών. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί παρατήρηση πλανητών,νεφελωμάτων,γαλαξιών με την βοήθεια ρομποτικών τηλεσκοπίων και τέλος συζήτηση πάνω σε θέματα αστρονομίας και θα λυθούν οι όποιες απορίες.


Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό και θα πραγματοποιηθεί στο ανοιχτό γήπεδο του Αίπους την ερχόμενη Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2012 και ώρα 21:00.

Την Εκδήλωση Υποστηρίζει και το Πλανητάριο θεσσαλονίκης το οποίο θα διανέμει δωρεάν στο κοινού που θα παρευρεθεί διάφορα αστρονομικά πόστερ και καταλόγους.


 

 

 

Υπεύθυνοι εκδήλωσης: Ιωάννα Ψαραδάκη (Α.Ο.Φ.Π.Κ.) & Μιχάλης Περάκης (Σ.Φ.Α.Κ.)