Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Γονείς 3-8ου: Οι αιρετοί μας δεν έχουν φαντασία…

Γονείς 3-8ου: Οι αιρετοί μας δεν έχουν φαντασία…

25


{fnc titlos}


 
Η ΥΠΟΣΧΕΣΗ είχε δοθεί από την ίδια την υφυπουργό Υγείας ότι οι λυόμενες αίθουσες θα ερχόνταν πριν τα Χριστούγεννα. Μέχρι σήμερα όμως οι γονείς στο 3ο και 8ο δημοτικά σχολεία Χίου δεν βλέπουν τίποτα.
Η ιστορία όμως είναι ακόμα πιο παλιά. Αυτοί ήταν που έτρεξαν για να πετύχουν την ένταξη των εργασιών στο Γ’ ΚΠΣ, τώρα το βλέπουν να χρειάζεται επικαιροποίηση των τιμών διότι έχει καθυστερήσει η έναρξη των εργασιών επειδή κάποιοι δεν είχαν τη «φαντασία» να σκεφτούν το αυτονόητο: ότι τα παιδιά θα πρέπει να μεταστεγαστούν όσο διαρκούν οι εργασίες. Από το ΥΠΕΧΩΔΕ τέλος που τους υπόσχονται εδώ και 6 μήνες ότι έρχονται οι προκάτ αίθουσες μάλλον τις ψάχνουν στα λιμνάζοντα νερά του Μοσχάτου…
Τώρα δίνουν διορία δύο εβδομάδων -όσο κρατούν και οι διακοπές των Χριστουγέννων- αλλιώς θα ξαναρχίσουν τις κινητοποιήσεις.
Αναλυτικά η ανακοίνωση των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων στα δύο δημοτικά σχολεία είναι η ακόλουθη:
«Είναι τραγικό να ζεις σε μια πολιτεία και αυτή να διοικείται από ανθρώπους οι περισσότεροι των οποίων δεν έχουν φαντασία, δεν προγραμματίζουν για το μέλλον, δεν ενδιαφέρονται για σένα, σε περιπαίζουν και σε οδηγούν σε περιπέτειες με απρόβλεπτο τέλος. ’Ολα τα πιο πάνω φαινόμενα τα έχουμε διαπιστώσει στον τόπο μας και κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τα συμπεράσματά μας.
Έχουμε ζήσει τέτοιες στιγμές σε όλες σχεδόν τις φάσεις των προσπαθειών που κάναμε, επιδιώκοντας να επτύχουμε την αντισεισμική στήριξη των 3ου  και 8ου Δημοτικών Σχολείων και να διασφαλίσουμε τη σωματική ακεραιότητα και τις ζωές των παιιδών μας, που φοιτούν σ΄αυτά. Προσπάθειες που διαρκούν 3 ολόκληρα χρόνια και μας έχουν κουράσει.
Σήμερα ζούμε μια άλλη παράδοξη φάση, σύμφωνα με την οποία:
Α) Οι γονείς αγωνιούμε πότε θα αρχίσει η αντισεσμική στήριξη των σχολείων, για να απαλλαγούμε από το βραχνά της προσμονής κάποιου μεγάλου σεισμού, που πολύ πιθανόν να γίνει στη Χίο.
Β) Η κυβέρνηση «αγωνιά» για να αυξήσει την απορροφητικότητα των κονδυλίων που προέρχονται από το Γ΄ΚΠΣ, στο οποίο είναι ενταγμένη και η χρηματοδότηση του έργου της στήριξης των σχολείων.
Γ) Το έργο να είναι καθ’ όλα έτοιμο να αρχίσει (πριν από 5 μήνες) και όμως αυτό να μη γίνεται. Τα χρονοδιαγράμματα εκτέλεσης και παράδοσης του έργου να τρέχουν. Να απαιτείται λόγω καθυστέηρσης αναθεώρηση των τιμών της μελέτης κι όμως όλα αυτά να μην ενδιαφέρουν κανέναν αρμόδιο.
Δ) Παρά τους ανωτέρω λόγους έχουν περάσει 6 μήνες που μας υπόσχεται ο αρμόδιος υφυπουργός ΥΠΕΧΩΔΕ, κύριος Τσακλείδης, ότι αποστέλλονται «προκάτ» αίθουσες για να στεγαστούν προσωρινά τα παιδιά και να αρχίσει το έργο».
(Στη ΦΩΤΟ αρχείου τα παιδιά μαθαίνουν παίζοντας)

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθρο“Τσίμπησε” βαθμό από Εθνικό ο ΝΟΧ
Επόμενο άρθροΣτη Χίο ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας