Αρχική Νέα Τοπικά Καταγγελία Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) για την απαράδεκτη επίθεση των ΜΑΤ...

Καταγγελία Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) για την απαράδεκτη επίθεση των ΜΑΤ σε ΑμεΑ

29

 Με εντολή της τρικομματικής κυβέρνησης οι δυνάμεις των ΜΑΤ χτύπησαν ανάπηρους, χρόνιους πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες έξω από την Βουλή. Κάποιος πρέπει να δώσει μια απάντηση. Με ποιανού εντολή απαγορεύτηκε η αντιπροσωπεία της ΣΕΑΑΝ και του ΕΝΙΑΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΜΕΑ να μπει στην βουλή, να καταθέσει το υπόμνημά της στα κόμματα και να συναντηθεί με εκπροσώπους τους και τον πρόεδρο της βουλής;

‘Όμως οι ανάπηροι με αξιοπρέπεια, οι γονείς και κηδεμόνες που ξέρουν να διεκδικούν τα δικαιώματά τους και όχι να επαιτούν επέβαλλαν να μπει η αντιπροσωπεία της ΣΕΑΑΝ στη βουλή, να μεταφέρει τα αιτήματα των αγωνιζόμενων ανάπηρων και γονιών και κηδεμόνων παρά το ξυλοκόπημα  που δέχτηκαν οι αγωνιστές από κάποιους αφιονισμένους των σωμάτων καταστολής.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΒΟΣ! ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ!

Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, πιστός υπηρέτης των συμφερόντων των μονοπωλίων ακολουθώντας τη βάρβαρη πολιτική της λυκοσυμμαχίας ΕΕ-ΔΝΤ-ΤΡΟΙΚΑ, μπορεί να ήθελε να δώσει ένα  μήνυμα στο λαό με την επίθεση των ΜΑΤ στους ανθρώπους με αναπηρία ότι θα περάσει και δια ροπάλου τα μέτρα της που μας οδηγούν κυριολεκτικά στον μεσαίωνα. Όμως το αγωνιστικό ριζοσπαστικό αναπηρικό κίνημα έδωσε και αυτό το δικό του μήνυμα ανυπακοής και απειθαρχίας στην βαρβαρότητα και την εξαθλίωση που μας οδηγούν κυβέρνηση-ΕΕ-κόμματα του ευρωμονόδρομου για την στήριξη της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Αυτό το μήνυμα ακούγεται πιο ισχυρό από χθες μετά την επιτυχία της Γενικής Απεργίας και των μεγάλων συλλαλητηρίων του ΠΑΜΕ και της κοινωνικής συμμαχίας σε όλη την Ελλάδα. Δεν μπορούμε να δεχτούμε να μας σπρώχνουν στην εξαθλίωση, να κόβουν φάρμακα, θεραπείες, να απειλούν τους νεφροπαθείς ότι θα τους αφήσουν χωρίς αιμοκάθαρση, να κλείνουν τα ειδικά σχολεία και να μην ξεσηκωνόμαστε, να μην εξοργιζόμαστε, να μην οργανώνουμε τους αγώνες μας. Δεν μπορούν να κατακρεουργούν δικαιώματα της εργατικής τάξης κατεκτημένα με ποταμούς αίματος και να μην παίρνουμε όλοι εμείς, όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες σε συμπόρευση με την κοινωνική συμμαχία των εργαζομένων ιδιωτικού και δημοσίου τομέα με το ΠΑΜΕ, των αυτοαπασχολούμενων με την ΠΑΣΕΒΕ, των φτωχών αγροτών με την ΠΑΣΥ, της νεολαίας και των γυναικών των φτωχών λαικών οικογενειών με το ΜΑΣ και την ΟΓΕ για να τους σταματήσουμε, για να τους ανατρέψουμε.

Γιατί δικαιώματα των αναπήρων, των εργαζομένων και κερδοφορία του κεφαλαίου είναι σε αμείλικτο πόλεμο!

 

ΑΘΛΙΑ ΑΛΛΑ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΣΑΜΕΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ Ι. ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗ.

Πρώτον, αρνήθηκαν  προκλητικά να δώσουν το λόγο στον εκπρόσωπο της ΣΕΑΑΝ και του ΕΝΙΑΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ στην συγκέντρωση στην Ομόνοια. Δεύτερον, αρνήθηκαν να πάρουν θέση και να καταγγείλουν την απαγόρευση της πορείας από τις δυνάμεις καταστολής ώστε μην φτάσει η πορεία στην βουλή και στο μέγαρο Μαξίμου που οι ίδιοι είχαν ανακοινώσει αλλά και την άρνηση του επικεφαλής της Αστυνομίας να μπει αντιπροσωπεία της ΣΕΑΑΝ και του ΕΝΙΑΙΟΥ και να καταθέσει το υπόμνημά της. Τρίτον, ενώ όλη η Ελλάδα είδε να χτυπιούνται από τα ΜΑΤ ανάπηροι, τυφλοί, παραπληγικοί, γονείς και κηδεμόνες στο Δελτίο Τύπου που έβγαλε για το σημερινό συλλαλητήριο δεν είπαν ούτε μια κουβέντα. Φαίνεται ότι με αυτή την στάση τους  δίνεται απάντηση στο ερώτημα που θέσαμε  παραπάνω με παιάνων εντολή και συνεννόηση απαγορεύτηκε η είσοδος της αντιπροσωπείας της ΣΕΑΑΝ στην βουλή. Άξιος ο μισθός τους.

 

Οι ανάπηροι, οι χρόνιοι πάσχοντες, οι γονείς και κηδεμόνες πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Να κάνουν το βήμα να πάρουν την υπόθεση της οργάνωσης του αγώνα στα δικά τους χέρια. Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας με μαζικές συνελεύσεις σε όλους τους πρωτοβάθμιους συλλόγους, καθαιρώντας τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Να κάνουν το βήμα να πυκνώσουν μαζικά τις γραμμές της ΣΕΑΑΝ και του ΕΝΙΑΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΜΕΑ. Τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθεί πλατιά σύσκεψη της Γραμματείας της ΣΕΑΑΝ, με συμμετοχή όλων των γραμματειών της ΣΕΑΑΝ των διαφόρων κατηγοριών της αναπηρίας αλλά και του ΕΝΙΑΙΟΥ για να αποτιμήσουμε τα ως τώρα βήματά μας και να σχεδιάσουμε τους νέους αγώνες. Όλες οι δυνάμεις σε επαγρύπνηση!

 

Κανένας φόβος καμιά υποταγή, μέτωπο λαέ για την ανατροπή!

 

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 6977325257, 6937360421

Η Γραμματεία της ΣΕΑΑΝ

27 Σεπτέμβρη 2012