Αρχική Νέα Τοπικά Παρέμβαση Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων Χίου με στελέχη του ΠΑΜΕ στα πλαίσια της...

Παρέμβαση Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων Χίου με στελέχη του ΠΑΜΕ στα πλαίσια της Πανελλαδικής κινητοποίησης της ΣΕΑΑΝ

6

 ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑμεΑ Χίου

 

Κάτω τα χέρια από τους ανάπηρους και τις οικογένειές τους!

        Στο στόχαστρο για μια ακόμα φορά της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, ΕΕ, τρόικας και βιομηχάνων μπαίνουν τα ήδη πενιχρά επιδόματα και δικαιώματα των ΑμεΑ.

        Το έργο ξεκίνησε με τις νέες δομές καρμανιόλα των ΚΕΠΑ και του κανονισμού ΚΕΒΑ με τόνους λάσή για τους “μαϊμού ανάπηρους” που οι ίδιες οι εκάστοτε αστικές κυβερνήσεις δημιούργησαν. Αποδείχτηκε στην πράξη ότι οι νέοι θεσμοί δημιουργήθηκαν για το πετσόκομμα  χιλιάδων δικαιούχων ΑμεΑ, από επιδόματα και δικαιώματα. Καμία εμπιστοσύνη στα υποκριτικά δάκρυα του ΠΑΣΟΚ, που δήθεν δίνει μάχη να περισώσει τα αναπηρικά επιδόματα ενώ έχει στηρίξει όλα τα μέτρα και το πετσόκομμά τους. Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για “τελευταία μέτρα” είναι άκρως προκλητικές για τα ΑμεΑ. Δεν υπάρχει τέλος στη φτώχεια και την ανέχειά μας αν εμείς με τους αγώνες μας δεν το βάλουμε!

Έχουν ήδη αποφασίσει την μείωση κατά 33% των προνοιακών επιδομάτων και σχεδιάζουν την επιβολή εισοδηματικών (περιουσιακών και άλλων) κριτηρίων για την παροχή τους. Έχουν βάλει στόχο και κοινωνικές δαπάνες για την υγεία, την πρόνοια, την ειδική αγωγή. Θα πάρουν από εμάς για να τα δώσουν στο κεφάλαιο, για να δημιουργήσουν νέες ιδιωτικές επιχειρήσεις στον ευαίσθητο κοινωνικό τομέα της υγείας.

        Τα ΑμεΑ, οι οικογένειές μας έχουμε ήδη περιέλθει σε τραγική κατάσταση καθώς αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε από την τσέπη μας για τα φάρμακα, και τις αναγκαίες εξετάσεις και θεραπείες, ακόμα και γι’ αυτά που υποτίθεται ότι καλύπτονται από τον κανονισμό καρμανιόλα του ΕΟΠΥΥ, που έχει φτάσει να μας οφείλει πάνω από τα 100 εκατομμύρια ευρώ, με τον κίνδυνο ήδη τα ΑμεΑ να κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς θεραπείες (βλ. Νεφροπαθείς, καρκινοπαθείς κλπ).

        Αποδεικνύεται περίτρανα μετά τις εκλογές ότι όσα κόμματα έταζανεπαναδιαπραγματεύσεις του μνημονίου, ότι τάχα θαχτυπούσαν το χέρι στο τραπέζι, σε μια κυβέρνηση μεολίγο από αριστεράθα μας ωφελούσε, ήταν μονάχα για να κλέψουν τις ψήφους των αναπήρων και των γονιών τους. Τελικά τοπάση θυσία στην ΕΕ και το ευρώσήμαινεπάση θυσία στα αντιλαϊκά μέτρα.

        Γυρίζουμε την πλάτη στη συβιβασμένη ηγεσία της ΕΣΑΜΕΑ που συμφωνεί και σιγοντάρει την προπαγάνδα περί “μαϊμού αναπήρων”, συμφωνεί με τα ΚΕΠΑ και ΚΕΒΑ και εύχεται στα υπομνήματα που στέλνει σε υπουργούς “καλή επιτυχία στο έργο των κυβερνήσεων” εδώ και τόσα χρόνια.

 

Η σημερινή κινητοποίηση της ΣΕΑΑΝ, του αναπηρικού  κινήματος σε όλη την Ελλάδα, έχει στόχο και προοπτική. Απαιτούμε να ανοίξουν κανονικά όλα τα ειδικά σχολεία με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, πλήρως στελεχωμένα, χωρίς τροφεία, με λυμένο το θέμα της μεταφοράς των παιδιών με δημόσια ασφαλή μέσα και ειδικό προσωπικό. Να μην κοπεί ούτε ένα ευρώ από τα επιδόματα των ΑμεΑ. Εδώ και τώρα έκτακτη οικονομική ενίσχυση 1000για όλες τις οικογένειες των ΑμεΑ για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν στοιχειωδώς τις επιπτώσεις από τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης και την κρίση.

       

        Άμεση χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό και άμεση καταβολή όλων των οφειλόμενων σε ασθενείς, ανάπηρους και χρόνιους πάσχοντες αλλά και στους υγειονομικούς. Να μη μείνει κανείς χωρίς τα αναγκαία φάρμακα και θεραπείες. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία πρόνοια και ειδική αγωγή με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.

 

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!