Αρχική Πολιτισμός Το ζουμί του πετεινού… ζουμί της ζωής, περιοδεία Γ. Μακριδάκη

Το ζουμί του πετεινού… ζουμί της ζωής, περιοδεία Γ. Μακριδάκη

5

“Δεν μοιάζει με κανέναν άλλον έλληνα συγγραφέα, διότι εδώ και χρόνια αγωνίζεται ως ακτιβιστής, εξελίχθηκε σε φανατικό αγρότη, χρησιμοποιεί τα μπεστ σέλερ του για να μεταδώσει τα πιστεύω του και έχει προκαλέσει έντονο ενδιαφέρον στον διεθνή Τύπο επειδή γυρίζει την πλάτη στο χρηματικοοικονομικό σύστημα υποστηρίζοντας ότι ο δρόμος για την ευημερία περνά από την αρμονική σχέση με τη φύση και την παράδοση’, σημειώνει στον πρόλογό της στη στήλη ΠΡΟΣΩΠΑ των Νέων του Σαββατοκύριακου η Μικέλα Χαρτουλάρη για το Γιάννη Μακριδάκη.
“Ο 40χρονος Χιώτης πεζογράφος ξεκινά περιοδεία για να μας πείσει να πάρουμε τη ζωή μας αλλιώς’, μέσω της παρουσίασης του τελευταίου του βιβλίου “Το ζουμί του πετεινού”.

Στη συνέχεια το  -μέχρι στιγμής- πρόγραμμα ομιλιών και συζητήσεων:

Αθήνα:

– Βιβλιοπωλείο Βιβλιοθήκη, (26ο χλμ Λεωφ Μαραθώνος, Νέος Βουτζάς), Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου ώρα 8.30μμ.

– Βιβλιοπωλείο της Εστίας Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου ώρα 11π.μ.

– Μοσχάτο: Κίνηση Πολιτών Μεσοποταμία (Πλάτωνος 13) Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου ώρα 7 μ.μ. Σε αυτή την ομιλία θα συμμετάσχει και ο Xαϊνης Δημήτρης Αποστολάκης.

Κομοτηνή:

– Πανεπιστήμιο, Τετάρτη 3 Οκτωβρίου ώρα 10π.μ. εκδήλωση με θέμα “Ιστορία και Μυθοπλασία”.

– Καφέ-μπαρ Ραδιόφωνο (Κεντρική πλατεία) Τρίτη 2 Οκτωβρίου, ώρα 9μμ. διοργάνωση Λέσχη Ανάγνωσης Κομοτηνής και Σύνδεσμος Φιλολόγων Νομού Ροδόπης.

Θεσσαλονίκη:

– Ιανός, Πέμπτη 4 Οκτωβρίου ώρα 7 μμ.

– Ιερισσός: Παρασκευή 5 Οκτωβρίου εκδήλωση με τους πολίτες που αντιστέκονται στην λειτουργία των μεταλλείων εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές.