Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος ΚΚΕ ερώτηση: Μισθολογική αναγνώριση της προϋπηρεσίας των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών

ΚΚΕ ερώτηση: Μισθολογική αναγνώριση της προϋπηρεσίας των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών

5

 ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού

 

Θέμα: Μισθολογική αναγνώριση της προϋπηρεσίας των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών

 

      Σύμφωνα με καταγγελίες νεοδιόριστων εκπαιδευτικών το Υ.Π.Θ.Π.Α. και οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (π.χ. Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου) αρνούνται να αναγνωρίσουν μισθολογικά την προϋπηρεσία τους.

      Αρνούνται να κατατάξουν τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς σε Βαθμό και ΜΚ με βάση την προϋπηρεσία τους, με πρόσχημα ότι δεν έχουν ακόμα μονιμοποιηθεί, πως είναι ακόμα δόκιμοι.

      Δηλαδή ένας νεοδιόριστος εκπαιδευτικός που έχει 4 χρόνια καθαρής προϋπηρεσίας σε δημόσιο σχολείο σαν αναπληρωτής και θα έπρεπε να καταταχθεί στο βαθμό Ε και στο ΜΚ 1 (Ε1), τώρα κατατάσσεται στο βαθμό ΣΤ. Αντί δηλαδή για μεικτό μισθό 1225 (καθαρά 760 τον πρώτο χρόνο και 852 το δεύτερο) θα πάρει μεικτό μισθό 1092 (καθαρά 680 τον πρώτο χρόνο και 762 το δεύτερο).

      Την ίδια ώρα, γίνονται κανονικά όλες οι κρατήσεις στο νεοδιόριστο (θεωρώντας τον μόνιμο), αλλά δεν του αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία (θεωρώντας τον μη μόνιμο).

      Υπενθυμίζουμε ότι οι εκπαιδευτικοί που διορίστηκαν το 2011 με το ίδιο νομικό πλαίσιο κατατάχθηκαν κανονικά σε βαθμούς σύμφωνα με την προϋπηρεσία τους.

      Καταγγέλλουμε συνολικά την πολιτική της εξαθλίωσης των εκπαιδευτικών και της διάλυσης των σχολείων. Την πολιτική που κλείνει σχολεία και τμήματα και την ίδια ώρα καλεί το νεοδιόριστο εκπαιδευτικό, που συνήθως έχει οικογένεια και παιδιά, να πληρώσει ενοίκιο, θέρμανση, διατροφή και να συντηρήσει οικογένεια με 680 ευρώ.

 

Ερωτάται ο κ Υπουργός, τι μέτρα προτίθεται να πάρει προκειμένου οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί να καταταγούν τώρα και με αναδρομική ισχύ στο βαθμό και το ΜΚ που αντιστοιχεί στην προϋπηρεσία τους;

 

Οι βουλευτές


 


Θεοδόσης Κωνσταντινίδης


Ελένη Γερασιμίδου


Γιάννης Γκιόκας