Αρχική Νέα Τοπικά ΙΚΑ: κανονικά λειτουργούν σήμερα οι υπηρεσίες

ΙΚΑ: κανονικά λειτουργούν σήμερα οι υπηρεσίες

9

 
Κανονικά λειτουργούν σήμερα οι υπηρεσίες του ΙΚΑ και στη Χίο, ύστερα από τη χθεσινή κατάληψη στα γραφεία των διοικητικών υπηρεσιών, στα πλαίσια πανελλαδικής κινητοποίησης, ώστε να μην απολυθούν οι 500 συνολικά εργαζόμενοι και οι 4 στη Χίο που προσελήφθησαν μέσω ΑΣΕΠ (9κ/2008) αλλά στράφηκαν εναντίον τους αδιόριστοι επιτυχόντες προγενέστερου διαγωνισμού (8κ/2008). Αύριο πάντως Παρασκευή, πραγματοποιείται 24ώρη απεργία.

Οι 500 εργαζόμενοι στο ΙΚΑ, που μετά την πρόσληψή τους εκπαιδεύτηκαν κατάλληλα από το Ίδρυμα και σήμερα στελεχώνουν νευραλγικούς τομείς του Ταμείου, ζητούν να γίνει νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα επιλυθεί μόνιμα το ζήτημά τους χωρίς να εμπλακούν σε χρονοβόρες δικαστικές διαμάχες.

Ειδικά για την περίπτωση της Χίου, αλλά προφανώς και άλλων περιοχών, αν απολυθούν οι 4 εργαζόμενες οι θέσεις τους θα μείνουν κενές αφού κανένας από τους επιτυχόντες του 8κ/2008 διαγωνισμού δεν έχει δηλώσει το νομό μας.

Σχετικό κείμενο διαμαρτυρίας που το υπογράφουν Εργατικό Κέντρο, Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ αλλά και άλλοι συνδικαλιστικοί φορείς του νησιού κατατέθηκε στους βουλευτές του νομού αλλά και στα υπόλοιπα κόμματα της Βουλής.
 

Για το θέμα εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

Για το πρόβλημα που έχει ανακύψει στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ μετά την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου, η οποία ακυρώνει τις προσλήψεις 445 διοικητικών και οικονομικών υπαλλήλων, οι οποίες διενεργήθηκαν σε εφαρμογή του άρθρου 12 του Ν. 3899/2010, η Διοίκηση του Ιδρύματος, με στόχο την προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος με τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των Υπηρεσιών του και την απρόσκοπτη καταβολή του δώρου των Χριστουγέννων και των συντάξεων μηνός Ιανουαρίου στις προβλεπόμενες ημερομηνίες, αποφάσισε τα παρακάτω:

Με υπόμνημά της που υπεβλήθη στις 4/12 ζητά από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης την κατάθεση στη Βουλή των Ελλήνων νομοθετικής διάταξης, η οποία να διασφαλίζει τη μη απομάκρυνση των 445 διοικητικών και οικονομικών υπαλλήλων της σειράς 9Κ του ΑΣΕΠ και την άμεση πρόσληψη στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ του συνόλου των 883 επιτυχόντων στο διαγωνισμό της 8Κ του ΑΣΕΠ.


1. Στο υπόμνημα που υπεβλήθη τεκμηριώνεται απόλυτα η επιτακτική ανάγκη για τη μερική έστω κάλυψη των 2.138 κενών οργανικών θέσεων του Ιδρύματος και επιβεβαιώνεται η ύπαρξη πρόβλεψης των αντίστοιχων δαπανών μισθοδοσίας η οποία έχει κατοχυρωθεί στον Προϋπολογισμό του 2012 σε αντίστοιχους ΚΑΕ.

2. Τεκμηριώνεται επίσης η θέση της Διοίκησης ότι η ένταξη των 883 επιτυχόντων του διαγωνισμού 8Κ του ΑΣΕΠ και η μη απομάκρυνση των 445 υπαλλήλων της 9Κ του ΑΣΕΠ συνδέονται απόλυτα με την επιτέλεση των πρόσθετων έργων που έχουν ανατεθεί στο Ίδρυμα και αφορούν:


– την πιστοποίηση της αναπηρίας μέσω των ΚΕΠΑ για το σύνολο των πολιτών που διαμένουν στη χώρα εκτός των ενστόλων,

– την εφαρμογή του προγράμματος “Φροντίδα στο Σπίτι” με την ευθύνη του Ιδρύματος από το 2013,

– την υλοποίηση της δέσμευσης που έχει αναλάβει η χώρα στο πλαίσιο του Μνημονίου για τη διενέργεια από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ του έργου της είσπραξης των ληξιπρόθεσμων οφειλών και όλων των υπόλοιπων κύριων και επικουρικών ταμείων σύνταξης από την 1/7/2013.

Η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ χωρίς να παραβλέπει την ευθύνη της για την τήρηση των νόμων αλλά και την επιτέλεση του χρέους της για τη διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος, αποφάσισε τα παρακάτω:

Προκειμένου να δοθεί ο εύλογος χρόνος στην Κυβέρνηση να σχεδιάσει και να επεξεργαστεί το πλαίσιο της αιτούμενης νομοθετικής διάταξης και να προβεί στις αναγκαίες διευθετήσεις με την Τρόικα δεν ενεργοποιεί τις αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου οι οποίες της κοινοποιήθηκαν στις 4/12/2012 και ασκεί έφεση κατά της απόφασης του Διοικητικού Εφετείου.


ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ       

ΤΟΥ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ