Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Κώστας Τριαντάφυλλος: ερώτηση στη Βουλή για το φράγμα Κόρης Γεφύρι

Κώστας Τριαντάφυλλος: ερώτηση στη Βουλή για το φράγμα Κόρης Γεφύρι

12Μπορεί τον περασμένο Φεβρουάριο να εγκρίθηκε ο διαγωνισμός για το έργο «Υπολειπόμενες εργασίες ολοκλήρωσης κατασκευής φράγματος Κόρης Γεφύρι Ν. Χίου», προϋπολογισμού 4.950.000 ευρώ, αλλά ακόμη δεν έχει υπογραφεί η σχετική σύμβαση.

Το θέμα φέρνει και πάλι στην επικαιρότητα ο βουλευτής Χίου του ΠΑΣΟΚ Κώστας Τριαντάφυλλος, με την ακόλουθη Ερώτησή του στον αρμόδιο Υπουργό:

ΕΡΩΤΗΣΗ

 Προς

τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

 

 Θέμα: Φράγμα Κόρης Γεφύρι στη Χίο.

Η ολοκλήρωση του φράγματος «Κόρης Γεφύρι» στη Χίο θα δώσει λύση στο υδρευτικό πρόβλημα του νησιού σε ένα πολύ σημαντικό ποσοστό. Για το λόγο αυτό, έχει ασκηθεί επανειλημμένα κοινοβουλευτικός έλεγχος για την πορεία ολοκλήρωσης του έργου. Από αυτόν έχει προκύψει, σύμφωνα με σχετική απάντηση τον περασμένο Αύγουστο ότι: «Η δημοπράτηση του έργου «Υπολειπόμενες εργασίες ολοκλήρωσης κατασκευής φράγματος Κόρης Γεφύρι Ν. Χίου», προϋπολογισμού 4.950.000 ευρώ πραγματοποιήθηκε στις 08.11.2011 και με σχετική απόφαση εγκρίθηκε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού (ΥΑ 17/1968/14.02.2012)……. Η προθεσμία εκτέλεσης του έργου αυτού, είναι 12 μήνες από την υπογραφή του συμφωνητικού, ενώ η συνολική δαπάνη του έργου εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 27 εκατ. Ευρώ περίπου (το σύνολο των δύο εργολαβιών)» και ότι: «Η υπογραφή του ιδιωτικού συμφωνητικού θα ακολουθήσει μετά την έκδοση δικαστικών αποφάσεων, λόγω προσφυγών».

 

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός

 


1.      Έχει υπάρξει εξέλιξη σε ό,τι αφορά τις παραπάνω εκκρεμότητες, για να προχωρήσει η ολοκλήρωση του έργου;

 


2.      Σε ποιες ενέργειες έχετε προβεί και ποιος ο σχεδιασμός για την ολοκλήρωση αυτού του μείζονος σημασίας έργου για το νησί της Χίου;

 

 

 

07 Δεκεμβρίου 2012

Ο ερωτών βουλευτής

 

 

 

Κώστας Δ. Τριαντάφυλλος