Αρχική Νέα Τοπικά Εκτακτη χρηματοδότηση για τη θέρμανση στα σχολεία

Εκτακτη χρηματοδότηση για τη θέρμανση στα σχολεία

8

 Ακόμα και στο κλείσιμο των σχολείων προσανατολίζονται σύλλογος δασκάλων και νηπιαγωγών, αλλά και σύλλογοι γονέων σε δημοτικά σχολεία, αν παρουσιαστούν προβλήματα με τη θέρμανση των σχολείων το επόμενο διάστημα.


Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, με πρωτοβουλία του νέου διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου δασκάλων & νηπιαγωγών και με την παρουσία του προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και δημοτικού συμβούλου Νίκου Νύκτα, έγινε παρουσίαση των προβλημάτων των σχολείων.


Η υπόσχεση που έδωσε ο Νίκος Νύκτας είναι ότι στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο πριν από τα Χριστούγεννα, θα γίνει πρόταση και αναμένεται να εγκριθεί έκτακτο κονδύλι από το Δήμο για να καλύψει προβλήματα μόνο για τη θέρμανση σχολείων, ώστε με τη νέα χρονιά όλα τα σχολεία να έχουν γεμάτες τις δεξαμενές πετρελαίου.Σε αυτό το ζήτημα υπήρξε η αντίθεση του συλλόγου, ότι από την έκτακτη θα πρέπει να λάβουν όλα τα σχολεία, και να μην μείνουν πίσω στις υποχρεώσεις τους, διευθυντές που έριξαν το βάρος στην αγορά πετρελαίου και αυτό γιατί τα χρέη τους από την αγορά αναλωσίμων είναι σημαντικά στην τοπική αγορά.Την Παρασκευή, το απόγευμα, και με αυτό το θέμα συνεδριάζει το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών στα γραφεία του
11ου δημοτικού σχολείου Χίου.

ΠΗΓΗ: ΕΡΑ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ
(Στη συνέχεια και βίντεο από τις τοποθετήσεις αγωνίας δασκάλων και γονιών για τα παγωμένα σχολεία και η δέσμευση Ν. Νύκτα για έκτακτη χρηματοδότηση από δημοτικό προϋπολογισμό)